Συνταγές
Θαυμάσιο φαγάκι – πένες με κιμά στον φούρνο
Η Συνταγή είναι από Αριάνα Μεϊντανά– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρω τον κιμά μου (1 κιλό μοσχαρίσιο).
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια (1 ξερό και ένα φρέσκο) και 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες κι αυτές και συνεχίζω το σωτάρισμα.
Σβήνουμε με κονιάκ (αν δεν έχω σβήνω με κόκκινο κρασί).
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, χυμό ντομάτας, ένα τριμμένο καρότο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξυλάκι κανέλα, 4-5 κόκκους μπαχάρι, 2-3 γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, 1 φύλλο δάφνης.
Σε χαμηλή φωτιά για 35-40 λεπτά.
Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα μας.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι φτιάχνω την σάλτσα μου…
Σωτάρουμε σε λίγο λαδάκι 1 κρεμμύδι ξερό, 1 φρέσκο και δυο σκελίδες σκόρδο.. (όλα ψιλοκομμένα)
Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, μισό πουμαρό, 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, λίγο γαρύφαλλο τριμμένο, 2 μπαχάρια, λίγο νεράκι από τις πένες μου….
Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις πένες μου για 7 λεπτά.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγο λαδάκι, μια στρώση κιμά, φέτες τυρί κίτρινο, τυρί τριμμένο, πένες (που τις έχουμε ανακατέψει με τυρί τριμμένο), σάλτσα, τυρί τριμμένο, κομμένα ντοματίνια…
Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°.
Για 20 λεπτά στην αρχή, μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά…
Τον κιμά που μου περισεύει τον αποθηκεύουμε σε τάπερ για να φτιάξουμε κιμαδόπιτα ή μακαρονάδα με κιμά.
Η Συνταγή είναι από Αριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.