Υλικά συνταγής
- 400 γρ. πένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
- 300 γρ. καπνιστό χοιρινό σε κυβάκια
- 130 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
- 1 ½ κ.σ. αλεύρι
- 400 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό βράζετε τις πένες “αλ τέντε” 2 λ λιγότερο από το χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία. Τις στραγγίζετε καλά, τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τις βράσατε και τις λαδώνετε με 2-3 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
- Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα σοτάρετε για 3 λ. Προσθέτετε το καπνιστό χοιρινό και το καλαμπόκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά για 2 λ επιπλέον. Ρίχνετε πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύετε, ρίχνετε το ντοματοχυμό και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να συνδυαστούν.
- Σε πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 5,5 εκ. βάθος , και βάση 17×24 εκ. περίπου, ρίχνετε τις πένες, τις περιχύνετε με το μείγμα σάλτσας ντομάτας και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε από πάνω το τυρί και ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λ. Αν πάρει γρήγορα χρώμα το τυρί, σκεπάστε το με λίγο αλουμινόχαρτο.