Συνταγές
Θαυμάσιες πένες με μπέικον κρέμα γάλακτος και πέστο Βασιλικού στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πένες al dente
Τις βάζουμε κάτω από το νερό να στραγγίσουν καλά και μετά τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. κόβουμε 10 φέτες μπέικον σε κομμάτια και 400gr σκληρό τυρί Δανίας ανακατεύουμε να πάει παντού στο πυρεξ
Σε ενα μπολ ρίχνουμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές του γλυκού πέστο Βασιλικού ,διαλύουμε καλά το πέστο μέσα στην κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα μακαρόνια με αυτό, ανακατεύουμε να πάει παντού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να κάνει μία ωραία κρουστά
σερβίρουμε ζεστά.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις πένες με Σάλτσα Τόνου
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
350gr πένες
2 συσκευασίες τόνος σε νερό (2x160gr)
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. κάπαρη
180gr μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
10 φύλλα βρώσιμου βασιλικού
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και διατηρούμε ένα φλυτζάνι από το νερό μαγειρέματος.
Τσιγαρίζουμε ελαφριά την κάπαρη και προσθέτουμε στη συνέχεια, αφού ελαττώσουμε τη θερμότητα, τις ψιλοκομμένες ελιές, τον τόνο και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε ελαφριά και προσθέτουμε το βρασμένο νερό που έχουμε διατηρήσει με τις πένες.
Συμπληρώνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τα φύλλα βασιλικού, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!