Συνταγές
Νηστίσιμη Πάστα Φλώρα
Υλικά
250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
4 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
400 γρ. μαρμελάδα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη βανίλια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε. Στρώνουμε τα 3/4 της ζύμης σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και ρίχνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
Την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε σε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε πάνω από την μαρμελάδα.
Ψήνουμε το γλυκό με στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Δες το βίντεο: