Connect with us

Γρηγορες Συνταγες

Μαμαδίστικες Ιδέες για σνακ και κολατσιό για το σχολείο

Published

on

1505816899

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Κουλουράκια με τυρί

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια αλάτι
  • 30 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια νερό χλιαρό
  • Σουσάμι
  • 200 γραμμάρια

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι ,και βάζουμε μέσα την ζάχαρη,το αλάτι ,το λάδι και την μαγιά διαλυμένη στο χλιαρό νερό.Παίρνουμε λίγο -λίγο από το αλεύρι από γύρω-γύρω και κάνουμε ένα καλό ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Το βγάζουμε από το μπόλ και το δουλεύουμε σε αλευρωμένη ελαφρά επιφάνεια μέχρι να <στρώσει>.Λαδώνουμε ελαφρά το μπόλ και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας,το σκεπάζουμε με πετσέτα και μετά με κουβέρτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος.

Σε μισή ώρα το ζυμάρι θα έχει διπλασιαστεί.Το βγάζουμε από το μπόλ και το ζυμώνουμε για 5 λεπτά να φύγει ο αέρας από μέσα.

Το κόβουμε σε 24 κομμάτια και τα κάνουμε κορδόνια μήκους 30 εκατοστών.Τα ενώνουμε τις δύο άκρες να γίνουν κουλούρια.Βάζουμε χλιαρό νερό σε ρηχό σκεύος και τα βουτάμε μέσα και αμέσως τα βουτάμε και στο σουσάμι.Τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί κουζίνας που στρώσαμε αντικολλητικό χαρτί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς ,τον κατεβάζουμε στους 180 και τα ψήνουμε για 35 λεπτά η έως ότου πάρουν ρόδινο χρώμα.

Τα αφήνουμε κρυώνουν και τα βάζουμε στην κατάψυξη σε σακουλάκια η αλουμινόχαρτο και όταν τα χρειαζόμαστε τα ξεπαγώνουμε και τα ζεσταίνουμε.

Γίνονται 2 ταψιά.

Μάφιν με κολοκύθι και φέτα

Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια (τριμμένα στον τρίφτη)
  • ½ πιπεριά κόκκινη (κομμένη σε κύβους)
  • 200γρ φέτα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι την κόκκινη πιπεριά, το
ελαιόλαδο και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και σιγά-σιγά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα και
ανακατεύουμε καλά.Γίνεται σφιχτή η ζύμη μην την φοβηθείτε.Τα βάζετε σε ταψί για κεκάκια
λαδωμένο και τα ψήνετε στους 150 στον αέρα για 20-25 λεπτά.Μην τα βαλετε σε χαρτάκια γιατί
θα σασ κολλήσουν.Για ομορφιά βάλτε μετά. — μαζί με του ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

Αλμυρά κεκάκια

Υλικά

  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 2 φλ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 φαρίνα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • λίγη ρίγανη ( προαιρετικό)
  • 1 φλ. αλαντικά  (εγώ έβαλα λουκάνικο ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φλ. τυρί
  • 1/2 φλ. κασέρι

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε  με κουτάλα.

Τα βάζουμε σε φορμάκια σιλικόνης και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για περίπου μισή ώρα

Τυροπιτάκια πολύ εύκολα!!!

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • αλέυρι όσο πάρει

Γέμιση

  • τυρί
  • μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε .

Αφήνουμε  τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 20λεπτα .

Μετά ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε στρόγγυλα μ΄ένα ποτήρι και βάζουμε την γέμιση

Ρολάκια με μπέικον κασέρι και λουκάνικο

Υλικά

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ γάλα
  • 1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4  κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • αλατοπίπερο και πάπρικα

Για την γέμιση

  • 6 φέτες μπέικον
  • 6 φέτες γκούντα
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει εύπλαστη η ζύμη.

Την ανοίγουμε με τον πλάστη και βάζουμε τις φέτες μπέικον και γκούντα.

Κλείνουμε σε ρολό.

Κόβουμε τα ρολάκια και τα βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά

Λουκουμόψωμο του Άκη!!

Υλικά για τη ζύμη

  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 480γρ. γάλα φρέσκο
  • 100γρ. σπορέλαιο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 πακετάκι μαγιά
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.γλ. μπέϊκιν
  • 2κ.γλ. αλάτι
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 3κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • λίγη τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
Για να κάνουμε τη ζύμη ζεσταίνουμε το γάλα αλλά προσέχουμε να μην κάψει γιατί θα μας
χαλάσει τη μαγιά. Προσθέτουμε τα 100γρ. ζάχαρη, το σπορέλαιο και τη μαγιά και ανακατεύουμε
με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε και τα 500γρ. αλεύρι ανακατεύουμε και αυτά με το κουτάλι,
σκεπάζουμε με ζελατίνα και αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει. Μετά την μια ώρα βάζουμε
το μείγμα στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το μπέϊκιν και
δουλεύουμε το μείγμα με το γάντζο μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Αλείφουμε με λίγο λάδι για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέσα σε ένα
μπολ για καμιά ώρα για να μπορέσουμε εύκολα να την δουλέψουμε μετά.

 

Αλευρώνουμε καλά την επιφάνεια εργασίας μας. Βάζουμε επάνω στη ζύμη και την ανοίγουμε
με τα χέρια ή με τη βοήθεια ενός πλάστη. Λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε πάνω στη
ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα με τα 300γρ. ζάχαρη και τα απλώνουμε πάνω στη
ζύμη να πάνε παντού ομοιόμορφα. Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγη σοκολάτα επάνω στη ζύμη. Με
ένα μαχαίρι κόβουμε σε 6-8 λωρίδες τη ζύμη.

Με προσοχή μεταφέρουμε τη μια λωρίδα πάνω στην άλλη. Θα βοηθήσει αν διπλώσετε απαλά τη
λωρίδα στα 4 ώστε να μπορέσετε να την μετακινήσετε. Έτσι λοιπόν κάνουμε ένα σάντουιτς με
τις λωρίδες. Κόβουμε σε 6 κομμάτια και τα βάζουμε κάθετα σε μια βουτυρωμένη φόρμα
ψωμιού. Η εικόνα που πρέπει να έχουμε είναι σαν να έχουμε μια φρατζόλα ψωμιού κομμένη σε
φέτες μέσα στη φόρμα.

Καλό θα είναι να αφήσετε το γλυκό να φουσκώσει κανένα εικοσάλεπτο πριν το ψήσετε αλλά δεν
είναι και απαραίτητο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Δύο σημεία που πρέπει να προσέξετε στο ψήσιμο είναι τα εξής:
Να έχετε ένα ταψάκι κάτω από τη φόρμα με το γλυκό γιατί βγάζει βούτυρο που καλό είναι να
μην πάει στο φούρνο σας. Επίσης η ζάχαρη καθώς ψήνεται γίνεται καραμέλα και αυτή επίσης
μπορεί να στάξει στον πάτο.

Δεύτερο σημείο. Στα 20 λεπτά να δείτε μήπως έχει πάρει πολύ χρώμα το γλυκό σας οπότε στο
σημείο συτό το σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε το ψήσιμο. Τυχαίνει επίσης
στα 30 λεπτά να μην έχει ψηθεί καλά το γλυκό στη μέση της φόρμας οπότε να χρειαστεί μερικά
λεπτά ψήσιμο ακόμα. Και στην περίπτωση αυτή το αλουμινόχαρτο είναι πολύ χρήσιμο.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Τυροπιτάκια τραγανά και εύκολα της στιγμής. 

Δείτε την συνταγή εδώ

Κρουασάν με γέμιση πίτσας

Υλικά

για την ζύμη

  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1 φακαλάκι μαγιά
  • 2 αυγά
  • 2 φλ σπορέλαιο
  • 1 κ. γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικ
  • Αλεύρι όσο πάρει (Εμένα μου πήρε περίπου 800 γρ)

Γέμιση

  • μισό κιλό τυρί
  • 2 μεγάλα λουκάνικα βραστά σε κομματάκια
  • 5 φέτες σαλάμι κομμένες σε κομματάκια
  • 5 φέτες κασέρι κομμένες σε κομματάκια
  • ελιές προαιρετικά
  • κέτσαπ όσο θέλετε εσείς
  • πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια.

Ανοίγουμε στρόγγυλο φύλλο και κάνουμε ένα σταυρό και ένα χι. Για να βγούν 8 κρουασανάκια
Βάζουμε τη γέμιση, κλείνουμε τις άκρες και τα τυλίγουμε.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Τυροφωλίτσες με κόκκινη και πράσινη πιπεριά!!!

Υλικά

Για την ζύμη

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 1/4 ποτήρια
  • λάδι(καλαμποκέλαιο η σπορέλαιο)
  • 1/2 φακελάκι μαγιά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • περίπου 3 με 4 ποτήρια αλεύρι.

Γέμιση

Τυρί φέτα ή μυζήθρα + 2 κόκκινες και 2 πράσινες πιπεριές +1 αυγό.
Τοποθετούμε τα πιτάκια σε λαδόκολλα και τα περνάμε από πάνω με κρόκο αυγού.

Εκτέλεση

Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά έτσι ώστε η ζύμη να μην κολλάει.Την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό χώρο .

Έπειτα την ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια και με το πάτο του ποτηριού δημιουργούμε μια λακουβίτσα για να βάλουμε την γέμιση.

Ψήνουμε στους 180* περίπου
για 35 λεπτά. (να ροδίσουν)

Τυρόπιτα της αρχάριας

Υλικά

  • 500γρ αλεύρι
  • 300γρ νερό
  • 1 κγ αλάτι
  • 500γρ τυρί
  • 1 αυγό
  • λίγο πιπέρι,λίγο κύμινο
  • 100ml λάδι
  • 100ml λιωμένο βούτυρο

Σε μπολ ζυμώνω το αλεύρι,το αλάτι και το νερό.κάνω μία μπάλα και την χωρίζω σε 5 μικρές
μπαλίτσες.Ανοίγω φύλλο όσο το πιάτο του γλυκού.Σε 5 μπόλ βάζω 40 ml από το μείγμα λάδικαι
βουτύρου και βάζω μέσα τα φύλλα για 30 λεπτά.με ένα πηρούνι λιώνω το τυρι,βάζω το αυγό
χτυπημένο και τα μπαχαρικά.παίρνω το φύλλο και το ανοίγω αρχικά με το χέρι στον αέρα
τραβώντας τις άκρες του.μετά το βάζω στον πάγκο και συνεχίζω να τραβάω μεχρι να γίνει πάρα
πολύ λέπτο.βάζω αραιά το μείγμα με το τυρι και διπλώνω σε φάκελο.το αφήνω στην άκρη.κάνω
την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο αλλά στην μέση θα βάλω τον πρώτο φάκελο και θα το
κάνω με όλα τα φύλλα.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200.το φύλλο
σίγουρα θα σκίζεται.μην σας ανησυχεί απλά συνεχίστε να τεντώνετε!

Κοτοπιτάκια

θέλετε να πλήξουμε???

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΑΠΟ ΚΙΜΑ ΚΟΤΑΣ!!
Συνταγή

  • Κιμάς από τα 2 στήθοι κότας (ή κόψτε σε μικρά μικρά κομμάτια)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμέν
  • αλάτι
  • πιπέρι

Καλό ανακάτεμα.

Παίρνουμε έτοιμη σφολιάτα και την κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε την γέμιση στην μέση και
τυλίγουμε.

Τα τοποθετούμε στο πιρεξ.

Με τον κρόκο αυγού περνάμε από πάνω και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στους 180*για 40 λεπτά.

Αλμυρό κέικ

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλο κρούστας
  • 1 πακέτο λουκανικάκια,
  • πιπεριές χρωματιστές
  • 300 γρ φέτα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα φίλα

Βάζουμε μια στρώση φύλο στη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε τη γέμιση, αυτό το κάνουμε μέχρι να γεμίσει η φόρμα στο τέλος ανακατεύουμε 2 αυγά με 500ml γάλα το ρίχνουμε από πάνω και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές34 λεπτά ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές55 λεπτά ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ώρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές17 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές19 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές21 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές23 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Exit mobile version