Συνταγές
Ψήσιμο στη τοστιέρα.. λουκουμάδες παραλίας με άχνη ή γέμιση σοκολάτας ή τυρί γαλοπούλα κέτσαπ
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γραμμ. αλεύρι γοχ.
20 γραμμ. ζάχαρη
7 γραμμ. ξερή μαγιά, (έβαλα 28 γρ. νωπή)
50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο ή Βιτάμ σοφτ
1 αυγό, (μπορούμε να το παράλειψουμε αν δεν θέλουμε, το έχω κάνει όταν δεν είχα να βάλω και γίνονται σούπερ το ίδιο)
130 γραμμ. γάλα, (εγώ έβαλα εβαπορέ με το ανάλογο νερό)
1/2 κτγ. αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα.
Ζεσταίνεις το γάλα σε ένα κατσαρολάκι για να γίνει χλιαρό.
Μαλακή ζύμη.
Προσθέτεις τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύεις. Έπειτα προσθέτεις το αλεύρι, το γάλα και το αλάτι και πλάθεις με τα χέρια σου μέχρι να έχεις μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει να γίνει διπλάσια. Ανοίγουμε το ζυμαράκι πάχους 1 εκ., κάνουμε το σχήμα τους βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι.
Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο που χαμηλώνουμε το μάτι για 2 λεπτά περίπου από κάθε μεριά. Μέχρι να ροδίσουν. Τα βουτάω στη ζάχαρη με 1 κτγ. κανέλα.
Για τα γεμιστά με σοκολάτα τα κάνω μπαλίτσες, τηγανίζω και γεμίζουμε με νουτέλα που έχουμε ζεστάνει στο φούρνο μικροκυμάτων να γίνει ρευστή και τα γεμίζω με σύριγγα και τα βουτάω στην άχνη.
Τα αλμυρά ντόνατς απλά τα κόβουμε τετράγωνα και τα τηγανίζω..Μετά κόβουμε στη μέση γεμίζουμε με ό,τι τυριά αλλαντικά κλπ. θέλω, (μέχρι και μπιφτέκι) και ψήνουμε στη τοστιέρα. Δοκιμάστε τα!!!!
Το μυστικό είναι η θερμοκρασία του λαδιού. Χαμηλή θερμοκρασία για να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα και να βγουν μαλακά αφράτα και να μην αρπάξουν.
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.