Συνταγές
Σαν τηγανητά! Σήμερα τα πιο πετυχημένα κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κιμά
Βασικά ξεπαγωσα 1 κιλό κιμά διότι νόμιζα ότι θα έχω και επισκέψεις, αλλά όταν έμαθα ότι κάτι συνέβη και αναβλήθηκε, τον μισό κιλό κιμά τόν έφτιαξα παράλληλα μαγειρευτό για μακαρονάδα
Για 600 γρμ κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο..
Ετριψα 1 ντομάτα φρέσκια στο τρίφτη καθώς και 1 μικρό ξερό κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο. Ίσα με μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο δυόσμο και βασιλικό από την γλάστρα. Ετριψα 10 φρυγανιές στο μουλτι να γίνουν φρυγανιά, αλατοπιπερο ρίγανη, και λίγο ελαιόλαδο ίσα με λίγο πιο κάτω από 1 φλυτζανακι του καφέ τό ελαιόλαδο.
Για να μπορεί να γλιστράει στο ζύμωμα ό κιμάς.
Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί, βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, ύστερα πλάθω κεφτεδάκια αναλόγως τό μέγεθος πού θέλουμε.
Για τίς πατάτες…
Τίς κόβουμε, ξεπλενω καλλά σουρωτηρι, τίς μπαταρω σέ μπωλ, ρίχνω αλατακι, κουρκουμά, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, 1 σφηνακι ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα
ψήνουμε για 15′, βάζω τώρα τους κεφτέδες όπου πρώτα ραντισα με ελάχιστο αλεύρι, βέβαια και να μήν έβαζα αλεύρι πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε, και συνεχίζω το ψήσιμο για 20′ ακόμα στον αεροθερμο φούρνο τώρα στους 210. Μουρλια τρελλα φαγητό λέμε
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.