Συνταγές
Θα το απολαύσουμε – ψητό μοσχάρι κατσαρόλας με πιλάφι.. είναι όλο δικό μας
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1,5 κιλό μοσχάρι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια (1 φρέσκο και 1 ξερό)
Ελαιόλαδο
Κρασί λευκό
Χυμό από 1 λεμόνι
Νεράκι
3 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, 1 ξυλάκι κανέλα
2 καρότα
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρέας μας.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες
Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τον χυμό του μισού λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα, λίγο νεράκι…
Αφού έχει γίνει το κρέας μου, σε ένα ποτήρι ρίχνω ζουμί από το μοσχάρι μου, μισό λεμόνι , μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, ανακατεύω και το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα…
Κουνάω ελαφρώς και σερβίρουμε …
Φτιάχνουμε το πιλάφι μου με ζουμί από το κρέας μου…
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Νόστιμα χοιρινά σνίτσελ με χόρτα τσιγαριστά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
ΥΛΙΚΑ
Σνίτσελ από τον χασάπη (ελπίζω να έχετε καλύτερο από τον δικό μου)
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλευρώνουμε τα σνίτσελ αφού πρώτα τα έχουμε αλατοπιπερώσει, τα περνάμε σε αυγά χτυπημένα και τέλος σε μπόλικη φρυγανιά.
Τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στον φούρνο.
Για τα τσιγαριστά χόρτα:
Τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λίγο σέλερι ψιλοκομμένο, 1 κολοκυθάκι σε μικρά φετάκια, λίγο καρότο στον τρίφτη, και τέλος σέσκουλα ή ότι άλλο χόρτο έχουμε με ψυγείο μας.
Όσο περισσότερα ήδη τόσο καλύτερα. Τέλος προσθέτουμε μπόλικο άνηθο, μαϊντανό και 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες. Αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Περίπου 30 λεπτά. Πανεύκολο και υγιεινό συνοδευτικό για τα σνίτσελ μας σήμερα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”