Συνταγές
Η ωραιότερη πάστα-φλώρα (νηστίσιμη) από αμέτρητες συνταγές! Αξίζει να την δοκιμάσετε
Η Συνταγή είναι από κ. Λενα Πασχου – “Pastry Designs Group”.
ΥΛΙΚΑ
3/4 φλ.τσ. ηλιέλαιο
3 1/4 φλ.τσ.αλεύρι Γ.Ο.Χ(περίπου)
1/3 φλ.τσ. ζάχαρη
7 κ.σ κονιάκ (1/3 φλ.τσ)
7 κ.σ. χυμό πορτοκ. (1/2 φλ.τσ)
1 κ.σ ξύσμα λεμονιού (από 1 λεμόνι)
1 κ.γλ.μπεικιν-πάουντερ
1 φλ.τσ. μαρμελάδα (της αρεσκείας σας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό πορτ, το ξύσμα, το κονιάκ,και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.
Τα ζύμώνουμε για να γίνει μάλλον μια μαλακή ζύμη.Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο και το ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.Στρώνουμε το ένα κομμάτι σε λαδ.ταψάκι Νο28 ή σε ταρτιέρα.
Παίρνουμε κομμάτια από το άλλο ζυμάρι, πλάθουμε κορδόνια και τα τοποθετούμε γύρω-γύρω στην άκρη του φύλλου.Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο τη μαρμελάδα και τη στρώνουμε, έτσι που να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα τοποθετούμε πάνω στην μαρμελάδα καφασωτά ή όπως μας αρέσει.Ψήνουμε την πάστα-φλώρα σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια όταν έχει κρυώσει τελείως. Εδώ έχω κάνει διπλή δόση για μεγάλο ταψί
Η Συνταγή είναι από κ. Λενα Πασχου – “Pastry Designs Group”.