Συνταγές
Γεμιστά Κολοκυθάκια, μαγειρεμένα στην κατσαρόλα & ένα βελούδινο Αυγολέμονο!
Μην χάνεις καθόλου χρόνο και προγραμμάτισε να φτιάξεις αυτό το πολύ γευστικό πιάτο με γεμιστά κολοκυθάκια, μαγειρεμένα στην κατσαρόλα και με ένα φανταστικό αυγολέμονο!
Υλικά
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανός
400 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
Αλάτι-πιπέρι
Άνηθος
Λίγο δυόσμος
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
Ελαιόλαδο
12 κολοκύθια
Νερό
Για το Αυγολέμονο
Λίγο νερό
2 κουταλιές νισεστέ
3 κρόκους αυγών
Χυμό από 2-3 λεμόνια
Εκτέλεση
Αρχικά, σε μούλτι πολτοποιούμε τα κρεμμύδια μαζί με τις ντομάτες και το μαϊντανό.
Έπειτα, παίρνουμε τον κιμά και βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση και δουλεύουμε καλά.
Κατόπιν, καθαρίζουμε και κόβουμε στην μέση τα κολοκύθια μας.
Με την βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρούμε το εσωτερικό, χωρίς να τα τρυπήσουμε.
Τα γεμίζουμε και τα τοποθετούμε όρθια σε μία κατσαρόλα.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι, νερό μέχρι την μέση από το κολοκύθια, ελαιόλαδο και την ψίχα από τα κολοκύθια.
Τα σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
Στη συνέχεια προετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε λίγο κρύο νερό διαλύουμε 2 κουταλιές νισεστέ.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκους, τον χυμό από τα λεμόνια, 800 ml ζεστό ζωμό από το φαγητό και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν πάρουν θερμοκρασία ενσωματώνουμε το μείγμα με το νισεστέ.
Ανακατεύουμε να πήξει και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δεν ανακατεύουμε αλλά κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Τα γεμιστά κολοκυθάκια μας με αυγολέμονο είναι έτοιμα! Είμαστε σίγουροι ότι θα τα απολαύσετε, όπως τα απολαύσαμε και εμείς! Καλή επιτυχία!
Δες βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!