Συνταγές
Μπουκιά και συχωριο το φαγητό – αρνίσιο καρέ με πατάτες στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρούστα μυρωδικών.
4 φέτες ψωμί του τοστ, τριμμένο,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λίγο δενδρολίβανο και θυμάρι , ψιλοκομμένο,
2 κ.σ μουστάρδα, αλάτι
2 κιλό αρνίσιο καρέ, με κόκαλο( καθάρισμα από το χασάπη) ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ, 1 κιλό πατάτες και 3 καρότα, κομμένα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι, 1 ποτήρι ζωμό κοτόπουλο.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη κρούστα εκτός από τη μουστάρδα.
Αλατίζουμε το αρνί και το αλείφουμε από όλες τις πλευρές με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το ζωμό σε ένα ταψί και πάνω τους ακουμπάμε το αρνί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C μέχρι να μισοψηθεί το κρέας.
Αποσύρουμε το αρνί από το ταψί και αλείφουμε την εξωτερική μεριά με τη μουστάρδα. Τοποθετούμε το μείγμα του ψωμιού από πάνω πιέζοντας για να κολλήσει.
Επιστρέφουμε το αρνί στο ταψί, δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200 C και ψήνουμε μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή, να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα το κρέας και η πατάτες.
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.