Συνταγές
Πολύ νόστιμα όλα πάνω στο τραπέζι – αρνάκι ρολό με σκόρδο και κρασί στη γάστρα
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μπουτι αρνιού
6 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι Κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκοκάλιζουμε το μπουτάκι το πλένουμε, το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε .
Βάζουμε στο μουλτι το σκόρδο ,τα φύλλα δεντρολίβανου, ελαιόλαδο και τα πολτοποιουμε .
Με ενα πινέλο κουζίνας αλειφουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος το διπλώνουμε σε ρολό και το δένουμε με σπάγγο ψησίματος .
Αυτό το έκανα το προηγούμενο βράδυ και το έβαλα στο ψυγειο .
Το πρωί το έβγαλα από το ψυγειο μια ώρα περίπου προτού αρχίσω το μαγείρεμα.
Το έβαλα να σωταριστει και να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές, το έσβησα με κρασί εριξα το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες, τη δάφνη και ένα κλωναράκι δεντρολίβανο το μεταφέρω στη γάστρα και το βάζω στο φουρνο να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αφού γίνει το κρέας το βγάζω από την γάστρα και με το πινέλο κουζίνας καθαρίζω τα τοιχώματα, σουρώνω τη σάλτσα και την δένω με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
Συνόδευσα με πατάτες Φούρνου και ρύζι με λαχανικά .
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.