Συνταγές
Από τα καλύτερα – κορμός σοκολάτας (το γνωστό Μωσαΐκο)
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 βούτυρο 250 γρ.
-3 έως 4 κουταλιές κακάο
-100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-2 κουταλιές νουτέλα ή πραλίνα φουντουκιού
-2 κτσ. κονιάκ
-λίγο ανθόνερο
-1 γάλα ζαχαρούχο
-2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ή morning coffee
-ξηρούς καρπούς (αν θέλουμε)
-τρούφα σοκολάτας γάλακτος ή μαύρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε σε κατσαρόλα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Μετά την νουτέλα,ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε.
Μετά το ανθόνερο, κονιάκ, ξηρούς καρπούς. Όταν ενωθούν όλα, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα που έχουμε σπάσει( με τα χέρια μας).
Βάζουμε σε φόρμα για κορμό αφού έχουμε βάλει μεμβράνη ή αν δεν έχουμε φόρμα τυλίγουμε με λαδόκολλα πιέζοντας για να δώσουμε το σχήμα του κορμού. Τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο, μετά κατάψυξη 3-4 ώρες να πήξει.
Επικάλυψη
150 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα 1 κτσ. μέλι ή νουτέλα
1 κτσ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην κουβερτούρα που έχουμε ψιλοκόψει και μόλις λιώσει βάζουμε την νουτέλα ή το μέλι.
Τέλος το βούτυρο και το βάζουμε πάνω στον κόρμο σοκολάτας. Από πάνω στολίζουμε με τρούφα ή πασπαλίζουμε μόνο με τρούφα σοκολάτας.
Έκανα τρείς δόσεις.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Ετοιμάστε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.