Συνταγές
Ένα κέικ banoffee που τα έχει όλα – δύσκολα θα μπορούσε να αντισταθεί κάποιος
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Spiridoulla Boubouli-Γλυκες συνταγες”
Υλικά (ταψί ν28)
2 αυγά (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
1 πρέζα αλάτι
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρουχο
2 μπανάνες λιωμένες (Με πιρούνι)
1 κ.γ κανέλα
1 κ.γ έλαιο βανίλιας
Ξύσμα και χυμό ενός μικρού πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
150 γρ μπισκότα γεμιστά σοκολάτας (τριμμένα όσο το δυνατόν στο χέρι)
1 κ.γ. κακάο
350-400 γρ φαρίνα
Επιπλέον καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και τριμμένα cookies για τη διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Εν συνεχεία χτυπάμε το αραβοσιτέλαιο με τους κρόκους μέχρι να γίνει ομοιογενές. Έπειτα προσθέτουμε τη μαρέγκα και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε το γιαούρτι, το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, τις μπανάνες, τα μπισκότα, τη σόδα, την κανέλα, το κακάο, το έλαιο βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα και τέλος σταδιακά τη φαρινα αναμειγνύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Μόλις ψηθεί το κέικ μας και κρυώσει αρκετά διακοσμούμε με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και τριμμένα cookies
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Spiridoulla Boubouli-Γλυκες συνταγες”