Συνταγές
Φτιάξτε τα ωραιότερα σοκολατένια cupcakes και θα ξετρελαθείτε – για στους λάτρεις της σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά
142g σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1/3 κούπας κακάο (28g)
1 κ.γ espresso σκόνη
1/2 κούπα βραστό νερό
3/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ (95g)
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (100g)
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη (100g)
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1/2 κούπα sour cream ή πλήρες γιαούρτι (113g)
1/4 κούπας ηλιέλαιο
2 αυγά μεγάλα + 1 κρόκος
2 κ.γ λευκό ξύδι
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος για σαντιγί
113g σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (όχι chocolate chips)
340g βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη (250g)
1 κούπα κακάο (85g)
2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα πυρίμαχο μπολ ρίχνω την σοκολάτα, το κακάο, την σκόνη espresso και το καυτό νερό. Ανακατεύω να λιώσει η σοκολάτα και το αφήνω στο πλάι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C και τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες.
Σε ενα άλλο μπολ ρίχνω το αλεύρι, την ζάχαρη, αλάτι και μαγειρική σόδα. Αφήνουμε στο πλάι.
Στο μπολ της σοκολάτας (να έχει κρυώσει, όχι τελείως) προσθέτουμε sour cream ή γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα αυγά, τον κρόκο, το ξύδι και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν, δεν ανακατεύουμε πολύ.
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4 και τα τοποθετούμε στην δεύτερη σχάρα να ψηθούν για 17-20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
Αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά πριν αφαιρέσουμε τις θήκες από τις φόρμες και 1 ώρα πριν βάλλουμε την βουτυρόκρεμα.
Ετοιμάζουμε την βουτυρόκρεμα: Σε ενα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλατος να πάρει μια βράση. Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα να λιώσει. Περιμένουμε να κρυώσει αρκετά (όχι τελείως) και να πήξει. Αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, την άχνη, το κακάο, την βανίλια και το αλάτι να αφρατέψουν. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Χαμηλώνουμε λίγο τη ταχύτητα και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, χτυπάμε για 2 λεπτά.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γαρνίρουμε τα cupcake.
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τα πιο εύκολα και αφράτα cupcakes γεμιστά με σοκολάτα που έχετε φτιάξει.
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 2 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατεψουν!
Προσθέτουμε 100 ml σπορέλαιο, 60 ml.γαλα και χτυπαμε 1 λεπτο!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 1 βανίλια, 60 γραμμάρια κακάο, 200 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ κοσκινισμένο!
Τοποθετούμε το μείγμα στα φορμακια μας!
Έχουμε τοποθετήσει από πριν στην κατάψυξη κομματάκια σοκολάτας γάλακτος παίρνουμε από ένα κομματάκι και το τοποθετούμε στην μέση του μίγματος στο φορμακι!
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο για 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν κρυώσουν παίρνουμε ένα μικρο κουταλάκι γλυκού και βγάζουμε λίγη ψίχα και γεμίζουμε με σαντιγί χτυπημένη και για διακόσμηση πάνω τριμμένο κεκακι!!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”