Συνταγές
Αφράτα και ζουμερά! Είναι τα νοστιμότερα cupcakes που έχω κάνει. Με μοναδική γέμιση snickers!
Σήμερα φτιάχνουμε εντυπωσιακά cupcakes με γέμιση snickers, που θα αρέσουν σε όλους τους καλεσμένους σου. Η εμφάνιση τους είναι ιδιαίτερα όμορφη και για αυτό τον λόγο θα τα κάνεις σε ιδιαίτερες περιστάσεις!
Υλικά για 12 cupcakes
Για τα cupcakes:
-125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-λίγο αλάτι
-40 γρ. κακάο
-2 βανίλιες
-10 γρ. μπέικιν
-200 γρ. ζάχαρη
-120 ml. γάλα
-120 ml. νερό
-80 ml. σπορέλαιο
-1 μεγάλο αυγό
Για την καραμέλα:
-150 γρ. ζάχαρη
-50 γρ. βούτυρο
-150 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το γλάσο:
-75 γρ. βούτυρο
-150 γρ. τυρί κρέμα
-125 γρ. φυστικοβούτυρο
-100 ml. κρέμα γάλακτος
-85 γρ. ζάχαρη άχνη
-85 γρ. φιστίκια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τα cupcakes. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το λάδι, το αυγό και δουλεύουμε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για cupcakes με χάρτινες φόρμες (η ποσότητα για κάθε φόρμα είναι λίγο πιο πάνω από την μέση).
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να κάνουν κρούστα και να είναι στεγνά στο εσωτερικό.
Συνεχίζουμε και σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα. Όταν πάρει χρώμα ενσωματώνουμε το βούτυρο και μετά με προσοχή την κρέμα γάλακτος. Τέλος, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Παράλληλα στην χλιαρή καραμέλα ρίχνουμε τα χοντροσπασμένα φιστίκια και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προετοιμάζουμε το γλάσο. Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με το τυρί κρέμα και το φυστικοβούτυρο. Ενσωματώνουμε κατόπιν την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη.
Το βάζουμε σε κορνέ με οδοντοτή μύτη και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Με την βοήθεια από μία μύτη για κορνέ κάνουμε τρύπες στα κρύα cupcakes, όπως φαίνεται στο βίντεο παρακάτω.
Τέλος, γεμίζουμε τα cupcakes με την κρύα καραμέλα και στολίζουμε με το γλάσο.
Έτοιμα τα cupcakes μας! Καλή απόλαυση. Νοστιμότερα δεν έχετε δοκιμάσει.
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!