Συνταγές
Καταπληκτικά, αρωματικά και λαχταριστά κεκάκια
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
75 γρ. Βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΌΙ
75 γρ. καλαμποκελαιο
2 αυγά
175 γρ. ζάχαρη καστανή
220 γρ. Χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια άρωμα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ τρουφα
250γρ φαρινα
1 κ.γ. μπέικν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δε χρησιμοποιώ μίξερ..
ΟΛΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΊΟΥ
Χωρίζω τα στερεά με τα υγρά…
Σ’ενα λεκανακι χτυπάμε με τον αυγοδαρτη το λιωμένο βούτυρο…όχι να καίει..μετο καλαμποκελαιο κ τη ζάχαρη…να λιώσει ….
Στη συνέχεια ένα..ένα τα αυγά…το γιαούρτι…το ξύσμα…τη βανίλια…το μισό χυμό…τη τρουφα…λίγο αλεύρι..τον υπόλοιπο χυμό..και το υπόλοιπο αλεύρι…που το ανακατεύουμε λίγο με τη μαρίζ .
Το μοιράζουμε σε 12 χαρτάκια στις θήκες…και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° Για 30′ …αλλά αυτό εξαρτάται από το φούρνο σας
Από πάνω λιωνουμε σε μπελ μαρι 100γρ κουβερτούρα 65% κακάο με 1κ.σ. καλαμποκελαιο…κ τέλος λίγο τριμμένο ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΊΝΗΣ
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για νόστιμα κεκάκια με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”
ΥΛΙΚΑ
24 κεικακια
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού ηλιέλαιο
1 κούπα τσαγιού γάλα
1 φακελάκι σταγόνες κουβερτουρα
Γλυκό κουταλιού βύσσινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο για 5 λεπτά προσθέτουμε το γάλα το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά προσθέτουμε της σταγόνες κουβερτουρα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για κεικακια. Σε κάθε φόρμα βάζουμε από τρία βύσσινα αφού πρώτα τα έχουμε βγάλει σε ένα πιάτο και έχει στραγγίσει το σιρόπι. Ψήνουμε στον αέρα στους 170 για 25 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”