Συνταγές
Φοβερή μπατζίνα με ωραία υλικά.. ψήσιμο κ γεύση!!
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα κιλό κολοκυθάκια,(αν έχουμε κολοκυθοανθους βάζουμε μερικούς)
Ένα πράσο, (ψιλοκομμένο)
Τρία- τέσσερα φρέσκια κρεμμυδάκια, (ψιλοκομμένα)
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό
Δυόσμο-Ανιθο-Θυμαρι, (ψιλοκομμένα)
Ένα γιαούρτι
Τρία αυγά
200γρ.περιπου αλεύρι γ.ο.χ. ή ( 100 κίτρινο και 100γρ. γ.ο.χ.)
400γρ.φετα ή (200 φέτα και 200 μυτζηθρα ή ανθότυρο)
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Λίγο καλαμποκαλευρο ή σιμιγδάλι για τον πάτο. του ταψιού.
Σουσάμι
Βιταμ σε πλάκα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε με τον τρίφτη τα κολοκυθάκια.Τα αφήνουμε με λίγο αλάτι για να βγάλουν τα νερά τους,(περίπου μισή ώρα).Τα στιβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.Η φέτα να είναι σε χοντρά κομμάτια.Περνουμε το ταψί το λαδωνουμεκαι πασπαλιζουμε το καλαμποκαλευρο ή σιμιγδάλι .
Ριχνουμε τα υλικά στο ταψί και τα στρώνουμε.Ραντιζουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και τρίβουμε λίγο παγωμένο βιταμ.
Πασπαλιζουμε σουσαμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180β.για 40λ. περίπου.
Η δόση είναι για μέτριο ταψί.Αν θέλετε για μεγάλο, διπλασιάζεται την δόση.
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εντυπωσιακή στριφτόπιτα σε φόρμα για μπουφέ .
Η Συνταγή είναι του κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
Για το φύλλο
550 γρ αλευρι ,
260 γρ νερό,
15 γρ λάδι,
15 γρ ξύδι και
10γρ αλάτι για 5 φύλλα
Για την γέμιση,
500 γρ κατσικίσιο τυρί
,150 γρ γραβιέρα,
πολύχρωμες ψημένες πιπεριές
,πιπέρι,
1κσ τραχανά και
4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγω 5 φύλλα ,ψεκάζω ηλιέλαιο ,βάζω στην άκρη γέμιση και τυλίγω!
Τοποθετώ μέσα στην φόρμα τα μπαστούνια γύρω γύρω.
Μόλις τελειώσω τρυπώ με καλαμάκι και ρίχνω μία κούπα γάλα με τρία αυγά παντού!
Ψήνω στούς 180 για μία ώρα και 15 λεπτά!
Η Συνταγή είναι του κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.