Συνταγές
Συνταγή για νόστιμη και πετυχημένη τούρτα φράουλα
Η Συνταγή είναι από κ. Vasiliki Bessie Karoki – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
Υλικα :
Παντεσπανι λευκό(βανιλιας) κομμενο στην μέση (οποια συνταγή για απλο παντεσπάνι εχετε) .
Για την γέμιση :
Φραουλες 2 κεσεδάκια (φυλάξτε περιπου καμια 10αρια για διακοσμηση μετα)
Ζαχαρη 1.5 κουπα (του τσαγιου)
Κονιακ 2 σφηνάκια (εγω εβαλα 3 για εντονη γευση)
Γαλα περιπου μιση κουπα του τσαγιου (με το ματι)
1 garni (σαντυγί και τα δυο φακελάκια) με 400ml γαλα.
Αμυγδαλο καβουρδισμενο χοντροκομμενο για διακοσμηση
Υ.Γ : το μεγεθος της τουρτας (παντεσπανι) ειναι σε ταψί Νο 32
Εκτελεση :
Ψιλοκοβετε τις φραουλες και προσθετετε την ζαχαρη το κονιακ και λιγο γαλα να βγαλουν το ζουμί τους (για 5-6 ωρες τις αφηνετε στο ψυγειο)
Εχετε κοψει το παντεσπανι στην μέση
Εχετε φτιαξει σαντιγύ
Εχετε χωρισει το υγρο (ζουμί) απο τις φραουλες και “νοτίζετε” το παντεσπανι
Προσθετετε τις φραουλες στην σαντιγυ κ ανακατευετε και κανετε μια στρωση (καλή ) στο πρωτο νοτισμένο παντεσπανι
Τοποθετείτε πανω το δευτερο κομματι πεντεσπανι και κανετε δευτερη φορα την ιδια διαδικασια
Διακοσμήτε με φραουλες ή και με σκετη σαντιγύ την τουρτα σας και τελειώνετε με αμύγδαλο… (το αμύγδαλο κανει διαφορά οταν ειναι καβουρδισμένο ειναι σουπερ)
Η Συνταγή είναι από κ. Vasiliki Bessie Karoki – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.