Γλυκα
τόσο απλό…αλλά τόσο εντυπωσιακό σοκολατένιο γλυκό με λίγα υλικά έτοιμο σε 5 λεπτά
Έχουμε κάνει πολλά γλυκά, αλλά κάτι σαν και αυτό νομίζω δεν έχουμε δοκιμάσει – σοκολατένιο γλυκό με λίγα υλικά! Άλλη μια υπέροχη πανεύκολη και πεντανοστιμη συνταγή.!!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
1 συσκευασία πτι μπερ λευκά
1 συσκευασία πτι μπερ καφέ
600 γρ.γάλα
90 γρ.ζάχαρη
3 κουταλιές γεμάτες κακάο
40 γρ.κορν φλάουρ
1 βανιλέτα
1 κουταλιά γεμάτη βούτυρο
1/2 κουταλάκι λικέρ η κονιάκ
αν θέλετε πολύ μαλακά τα μπισκότα βουτήξτε τα για δευτερόλεπτα σε κρύο γάλα
για την διακόσμηση
τρούφα
κερασάκι
λευκή σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε το γάλα, κρατάμε σχεδόν ένα ποτήρι από αυτό, τη ζάχαρι, το κακάο, τη βανιλέτα, το λικέρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρι και το κακάο.
Στο υπόλοιπο γάλα που κρατήσαμε, διαλύουμε το κορν φλάουρ, χαμηλώνουμε τη φωτιά στην κουζίνα και αδειάζουμε το γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα μία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε έως ότου να διαλυθεί.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα και με τη μαρίζ, αλείφουμε με το μίγμα τα μπισκότα και τα τοποθετούμε μεταξύ τους σε μορφή σάντουιτς φτιάχνοντας ένα μεγάλο κορμό από διαδοχικά λευκά και καφέ μπισκότα. Κάνουμε δύο σειρές τις οποίες ενώνουμε και τις καλύπτουμε επάνω και στα πλάγια με το μίγμα και τη μαρίζ, το οποίο και στρώνουμε ομοιόμορφα επάνω από τα μπισκότα.
Στολίζουμε με κερασάκια, τριμμένη λευκή σοκολάτα, και τρούφα.
Το βάζουμε στο ψυγείο έως την επόμενη ημέρα πριν το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! To “σοκολατένιο γλυκό” είναι έτοιμo!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ και μην ξεχασεις να κανεις εγγραφή στο κανάλι, για να μείνεις συντονισμένος με τις πιο νόστιμες συνταγές:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού