Connect with us

Νηστισιμα

Πρασόπιτα νηστίσιμη με τραγανό φύλλο κρούστας

Υλικά 500 γρ. φύλλο κρούστας ελαιόλαδο για το άλειμμα Για τη γέμιση 1 ½ κιλό πράσα 1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες 1 φλ. ελαιόλαδο ¾ φλ. ρύζι ή 1 φλ. τραχανά γλυκό ½ φλ. σουσάμι Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι […]

Published

on

prasa

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας
ελαιόλαδο για το άλειμμα
Για τη γέμιση
1 ½ κιλό πράσα
1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 φλ. ελαιόλαδο
¾ φλ. ρύζι ή 1 φλ. τραχανά γλυκό
½ φλ. σουσάμι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
(προαιρετικά: 250 γρ. τυρί φέτα και 4 αβγά χτυπημένα)

Εκτέλεση
Βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα από τα πράσα, κρατάμε το λευκό μέρος, το κόβουμε καθέτως στα τέσσερα ή στα δύο (ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα πράσα) και μετά οριζοντίως στα δύο ή στα τρία (ανάλογα με το μήκος).

Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 4 εκ.. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Μεταφέρουμε τα χορταρικά με το λάδι τους σε μπολ, προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ρύζι ή τον τραχανά και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε τώρα και τη φέτα κομματιασμένη με το πιρούνι και τα αβγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C..

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 35 εκ. και στρώνουμε τα ¾ των φύλλων λαδώνοντάς τα ανάμεσα. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση, την ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα και ραντίζοντας το τελευταίο με λίγο λάδι και νερό. Χαράζουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160ο C και γυρίζουμε τον διακόπτη στην κάτω αντίσταση. Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο προτού την κόψουμε.

Α.Τ. – athinorama

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές3 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές4 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές5 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές19 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές21 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές23 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Exit mobile version