Συνταγές
Υπέροχο, καλομαγειρεμένο και νοστιμότατο! Χοιρινό με πράσα κοκκινιστά για σήμερα!!!!
Η Συνταγή είναι από Eleni Tararaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα 4 πράσα, τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Αλατοπιπερωνω κ βαζουμε Maggi νόστιμια στε 300 γρ περιπου, χοιρινό σπαλα! Σε λαδι ροδιζω λιγο τα πρασα… τα βγαζουμε στη ακρη.
Επειτα θωρακιζουμε το χοιρινο καλα καλα, τσιγαριζουμε 1 μικρο κρεμμυδι.
βαζουμε 1 κ γλ ζαχαρη, επειτα μισο κουτι ντοματα χυμο, κ ανακάτευουμε καλα
Σβηνουμε με κοκκινο γλυκο κρασί η ημιγλυκο, Καπακωνω 30λ ωρα μαγειρεύουμε το χοιρινό κ επειτα, βαζουμε τα πράσα… κανα 20 λεπτο.
Τελος ριχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό κ σελινο
κ… σερβίρουμε με φρέσκο ψωμι κ ωραιο κόκκινο κρασι
Η Συνταγή είναι από Eleni Tararaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Λουκάνικα με πράσα στο φούρνο που λιώνουν στο στόμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά πράσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 λουκάνικα χωριάτικα ταβέρνας ΛΑΚΩΝΙΚΉ
2 φλυτζάνια ντομάτας
2 κουταλιές πελτε
1/2 φλ.ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να τσιγαριστεί. Μόλις τσιγαριστεί ρίχνουμε και τα κομμένα πράσα.
Ρίχνουμε λίγο νερό και τη σάλτσα ντομάτας ,τον πελτε και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο. Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τα λουκάνικα ολόκληρα να ροδίσουν.
Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί με το ζουμί τους (μην βάλετε το λάδι που έβγαλαν τα λουκάνικα). Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο,τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Αν χρειαστεί λίγο νερό προσθέτουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”