Συνταγές
Τέλειο φύλλο, υπεροχή γέμιση και καλοψημένη πρασόπιτα – καλή απόλαυση
Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 πράσα μεγάλα καλαμόπρασα, 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια τα τσιγάρισα με λάδι να πανιάσουνε καλά ,έριξα αλλατοπίπερο και άνηθο.
Ξεχάσουμε να βάλουμε τσουκνίδες που έχουμε στον κήπο, όταν έσβησα το μάτι χτύπησα τρία αυγά εκτός από τον ένα κρόκο και τα έριξα μέσα στο μείγμα.
Το τυρί πάντα το τρίβουμε χώρια δεν το ανακατεύω για να ξέρουμε πόσο θέλουμε να βάζουμε και να είναι καθαρό ότι περισσέψει, ανοίγουμε τα φύλλα στο ταψί, αλείφουμε με ένα πινέλο λάδι.
Στρώνουμε 2 φύλλα, κάθε φύλλο λαδώνω, ρίχνω γέμιση τα πράσα πρώτα μετά πάλι τυρί ομοιόμορφα, ξανά δύο φύλλα ξεχωριστό λάδωμα το καθένα, σύνολο 3 στρώματα μείγμα ανά δύο φύλλα και τελειώνουμε με δύο φύλλα λαδώνοντας πάντα και μετά με λίγο νερό το κρόκο
ανακατεύυμε, αλείφουμε επάνω την πίτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την έψησα στην ξυλόσομπά μας, περίσσεψε ένα φύλλο το λάδωσα έβαλα λίγο τυρί και αυγό με νερό από πάνω.
Εκανα το ίδιο έριξα το μισό κρόκο με το ασπράδι και λίγο τυρί μέσα στο κομμάτι της πίτας και το άλλο μισό αυγό επειδή ήταν μόνο ένα φύλλο με νεράκι και το έψησα.
Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!