Συνταγές
Πρασόπιτα – Θαυμάσια πίτα πολύ ωραία φτιαγμένη με υπέροχο χειροποίητο φύλλο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2.5 φλ αλέυρι
2 κ.σ λάδι
1 κ.γ αλάτι
1 φλ περιπου νερο χλιαρό
200 γρ φυτική μαργαρίνη λιωμμένη
Για την γέμιση
1 κιλό πράσα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
Λάδι αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. Αφηνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Μετα το χωρίζουμε στην μέση παίρνω το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο και το αλείφουμε με την μαργαρίνη το κλείνουμε σαν φάκελο αλειφοντας το με την μαργαρίνη κάθε φορά
Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο μπαλάκι. Τα βάζουμε μια ώρα στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα μέχρι να μαραθούν προσθέτω και τον άνηθο αλάτι πιπέρι και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Μετά σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω το πρώτο φύλλο το ανοίγω και το βάζουμε σε βουτηρομένο ταψάκι βάζω την γέμιση και κλείνω με το άλλο φύλλο.
Την χαράζω Ρίχνουμε από επάνω την μαργαρίνη που περίσσεψε και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση για όλα τα γούστα.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.