Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια φρέσκα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα [προαιρετικά]
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 φλ. τσαγιού γάλα
3 αβγά
250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη*
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζετε και τα τρίβετε από τη χονδρή πλευρά του τρίφτη. Τα στραγγίζετε στο σουρωτήρι, τα στύβετε με τα χέρια σας, να στραγγίξουν καλά από τα υγρά τους και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια με βαθύ σκεύος, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το αλεύρι, τα αβγά χτυπημένα, τη φέτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα. Η ζύμη σας θα πρέπει να μοιάζει με πηχτό χυλό **, γι” αυτό, εάν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι ή γάλα.
Λαδώνετε ένα ταψί [κατά προτίμηση αντικολλητικό], προσθέτετε το χυλό και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45′-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει.
* Μπορείτε να βάλετε αντί 150 γρ. φέτα και 100 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα.
**Ο χυλός πρέπει να απλωθεί σε μια λεπτή στρώση στο ταψί για να ψηθεί καλύτερα η πίτα σας και να γίνει πιο τραγανή.