Connect with us

Ξεχωριστα

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε υπέροχη πίτα με 30 φύλλα!

Published

on

tropos gia na ftiaxoume yperochi pita me 30 fylla

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από το cookeatup.com

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 έως 2,5 φλ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ξύδι
1 κ. σούπας χοντρό αλάτι
250 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
Νισεστές για το άνοιγμα και το πασπάλισμα των φύλλων
Λίγες λεπτές φετούλες φρέσκο βούτυρο για την επιφάνεια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε μία λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι. Ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη ελαστική και μαλακή που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα αλλά να συνεχίζει να κολλάει ελαφρώς στα δάχτυλά μας. Μόνο αν χρειαστεί, ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Η δόση αυτή είναι για το μεγάλο ταψί του φούρνου.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 30 μπαλάκια.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την ανακατεύουμε με το σπορέλαιο. Με την βοήθεια του νισεστέ ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε πιτάκι διαμέτρου 10 εκατοστών.

Το τοποθετούμε σ΄ένα πιάτο. Πασπαλίζουμε με νισεστέ και ραντίζουμε με το μείγμα μαργαρίνης, λαδιού. Από πάνω επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα επόμενα 15 πιτάκια. Σύνολο δηλαδή στο ένα πιάτο, 16 πιτάκια. Πάντα βάζουμε παραπάνω πιτάκια στο κάτω μέρος της πίτας. Στο τελευταίο πιτάκι που βρίσκεται στην κορυφή, δεν πασπαλίζουμε με νισεστέ ούτε ραντίζουμε βούτυρο. Ετοιμάζουμε δεύτερο πιάτο με τα υπόλοιπα 14 πιτάκια και τοποθετούμε τα πιάτα στο ψυγείο για μια ώρα. Εκείνη την ώρα ετοιμάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας και την αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν περάσει η ώρα, ανοίγουμε τα 16 πιτάκια, όλα μαζί, με την βοήθεια και πάλι του νισεστέ, σε ένα μεγάλο φύλλο, 3 εκατοστά μεγαλύτερο από το ταψί.

Το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τοποθετούμε την γέμιση. Ανοίγουμε τα επόμενα 14 πιτάκια, όλα μαζί και πάλι, 10 εκατοστά μεγαλύτερα από το ταψί και σκεπάζουμε την πίτα, δημιουργώντας στην επιφάνεια σούρες.

Κλείνουμε με κόθρο γύρω γύρω, αεράτα όχι σφιχτά και βουτυρώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 C για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 200 C μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Όταν την βγάλουμε από το φούρνο τοποθετούμε στην επιφάνεια λεπτές φετούλες από φρέσκο βούτυρο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μπες στο cookeatup.com για περισσότερες νόστιμες συνταγές!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές2 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές4 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές6 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές7 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές8 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές8 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές10 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές24 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Exit mobile version