Συνταγές
Μοσχοβόλησε πάλι γιουβέτσι με μύδια – πεντανόστιμα και λαχταριστά!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ κριθαράκι μέτριο, 500γρ μύδια, 3 κσ ελαιόλαδο , 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο , 1 κγ κροκο Κοζάνης ή σαφράν, 1 λίτρο ζωμό μυδιων , ξύσμα λεμονιού, χυμό από 1 λεμόνι , αλάτι και πιπέρι και λιγο μαϊντανό για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα μύδια και τα πλένουμε και τα βράζουμε για 2 λεπτά μαζι με το σαφράν
Κατόπιν τα σουρωνουμε τα μύδια και τα αφήνουμε στην άκρη, σοτάρουμε σε πλατωτέ κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2 λεπτά και προσθέτουμε το κριθαράκι μέχρι να γυαλίσει
Διαλύουμε το ζωμό με μύδια και το σαφράν ένα κύβο μανιτάρια και τον προσθέτουμε σταδιακά στην κατσαρόλα μέχρι να πιει όλο το ζωμό
Αλατοπιπερωνουμε και το αφηνουμε να μαλακώσει το κριθαράκι σε μέτρια φωτια
Όταν μαλακώσει το κριθαράκι προσθέτουμε τα μύδια και γαρνίρουμε με το μαϊντανό
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Καρμπονάρα σε 10 λεπτά με 4 Υλικά!
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ταλιατέλες 500gr
6 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
3 αυγά χτυπημένα
1,5 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Απομακρύνουμε το περιττό λάδι στραγγίζοντας το τηγανισμένο μπέικον σε χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά με το τυρί.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μπέικον και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας απόλαυση!