Connect with us

Συνταγές

Έγιναν τραγανά από έξω και πολύ μελωμενα από μέσα σκέτη απόλαυση τα φετινά μελομακάρονα

Published

on

402897739 1261001745070333 352662866126597717 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι

-500 γραμ. νερό
-800 γραμ. ζάχαρη
-3 ξύλα κανέλλας
-3 γαρύφαλλα
-1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε 150 γραμ. μέλι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες πριν φτιάξουμε τα μελομακάρονα.

Για τα μελομακάρονα
-400 γραμ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
-ξύσμα από δύο πορτοκάλια
-400 γραμ. αραβοσιτέλαιο
-180 γραμ. ελαιόλαδο
-1/4 κτγ. μοσχοκάρυδο
-1/2 κτγ. γαρύφαλλο
-2-3 κτγ. κανέλλα
-1.κτγ. σόδα
-1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-1 σφηνάκι κονιάκ
-50 γραμ. ζάχαρη άχνη
-1 .100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά τα υγρά και το ρίχνουμε στα στερεά ίσα που ανακάτεμα, γιατί βγαίνει το λάδι.
Ψήνουμε στον αέρα στους 190 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι καυτά μελομακάρονα.
Είναι τραγανά απ’ έξω, μελωμένα από μέσα.

Η συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτα και τραγανά μελομακάρονα, που δεν λασπώνουν, σιροπιασμένα ως μέσα.

Η συνταγή είναι από κ. Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
-2 φλυτζάνια των 250 ml. κοφτά λάδι. Έβαλα μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο
-3/4 φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι
-1/4 φλυτζανιού κονιάκ
-1/2 φλυτζανιού ζάχαρη
-1 κτγ. σόδα
-1 μπέηκιν
-1 φλυτζάνι καρύδια χοντροτριμένα με το χέρι
-1 κτγ. κανέλα
-1/2 κτγ. γαρύφαλλο
-900 γραμ. αλεύρι γοχ.

ΣΙΡΟΠΙ
-2 ποτήρια ζάχαρη
-2 ποτήρια νερό
-2 ποτήρια μέλι
-1 φλούδα πορτοκάλι
-2 ξύλα κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζω για 5 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσει.

Όλα τα υλικά μαζί, το χυμό με τη σόδα, να λιώσει η ζάχαρη, εκτός από το αλεύρι μαζί με το μπέηκιν. Ανακατεύουμε ελαφρά γυρίζοντας τη ζύμη.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30λεπτά περίπου.

Σιροπιάζουμε καυτά μελομακάρονα με κρύο σιρόπι, μέσα στην κατσαρόλα αφήνοντας για 2 λεπτά γυρίζοντας τα.

Πασπαλίζουμε με καρύδι.

Η συνταγή είναι από κ. Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές2 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές4 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές4 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές5 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές19 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές21 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές23 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Exit mobile version