Συνταγές
Κοτόπιτα με σπιτικό χειροποίητο φύλλο!
Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Filianaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για γεμιση:
1 στήθος κοτόπουλο
10 φετες μπέικον
2 πιπεριές πράσινες
Μανιτάρια
400γρ γκουντα τριμμένο
Λίγη φέτα τριμμενη με τα χέρια
Για μπεσαμελ:
6 κ.σ. αλεύρι
6 κ.σ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
Μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπερι
Για το φύλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε προσωπική συνταγή, ή χωριάτικο φύλλο του εμπορίου ή ακόμα και σφολιάτα. Εγώ δεν έχω δοσολογία, την κάνω με το μάτι με περίπου 700 γρ αλεύρι, νεράκι, αλάτι, λίγο λάδι.
Εκτέλεση
Βράζουμε και ξεψαχνίζουμε το στήθος. Για την μπεσαμελ λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και γυρνάμε το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθει και να φύγει η έντονη γεύση του αλευριού.
Σταδιακά ρίχνουμε το γάλα, αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο μέχρι να δέσει. Σοτάρουμε μανιτάρια πιπεριές και μπέικον. Και ρίχνουμε στην μπεσαμελ το κοτόπουλο, τα μανιτάρια με τις πιπεριές και το μπέικον, και τα τυριά.
Γεμίζουμε το φύλλο, χαράζουμε, περιχύνουμε με λάδι, ψήνουμε ώσπου να ροδίσει καλά στους 180°.
Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Filianaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.