Συνταγές
Η κολοκυθοπρασόπιτα που θα γίνει ανάρπαστη με υπέροχη γέμιση
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
ένα κολοκύθι μεγάλο,ξερό το καθαρίζουμε και το τρίβουμε από την προηγούμενη μέρα το αφήνουμε σε ένα σουροτυρι με λίγο αλάτι χοντρό για να βγάλει τα νερά του, κόβουμε το πράσο ψιλοκομμένο και δύο κρεμμύδια ξερά ,δυόσμο , μαϊντανό, λίγη φέτα, και λίγη γραβιέρα, πιπέρι, 4 αυγά, λίγο λάδι
και λίγο τραχανά μια χούφτα , για τα υγρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λίγο λάδι κολοκύθι, πράσσο, τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει πρίν ελαφρά με ένα πιρούνι , πιπέρι, κρεμμύδι, δυόσμο, μαϊντανό,τα τυριά κομματάκια στο τέλος τον τραχανά
αφήνουμε την γέμιση στην άκρη ανοίγουμε τέσσερα φύλλα θα μπορουσαμε να βαλουμε δύο επάνω δύο κάτω,
υλικά: για το φύλλο, ενάμιση ποτήρι νερό χλιαρό, λίγο ξίδι, αλάτι,λίγο λάδι και αλεύρι όσο πάρει περίπου μισό κιλό
Αφού την ετοιμάσουμε την πίτα μας την βάζουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στο αεροθερμο για μια ώρα περίπου
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για λαχταριστή κι πεντανόστιμη πρασοκρεατοτυρόπιτα
Η Συνταγή είναι της κ. Δήμητρα Μυστρίδου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικα:
1 κιλο σπαλα χοιρινη,
250γρ φετα,
1 κιλο πρασα,
2 αβγα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε σε κομματια τη σπαλα και την τσιγαριζουμε με ενα μετριο ψιλοκομμενο κρεμμυδι.
Την αφηνουμε να σιγοβρασει με ενα φλυτζανι νερο και λιγο πριν ολοκληρωθει το ψησιμο ριχνουμε τα πρασα ψιλοκομμενα και το αλατι.
Αφηνουμε να ρεντουιρει και μολις κρυωσει το μιγμα ριχνουμε τη φετα, τα δυα αβγα, και το μαυροπιπερο.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους για μια ωρα περιπου στον αερα
Η Συνταγή είναι της κ. Δήμητρα Μυστρίδου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”