Connect with us

Συνταγές

Ωραιότατο γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο

Published

on

405099343 10210488345080246 6324563536540931853 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ:
-1 κιλό ακτινίδιο άγουρο και μικρό κατά προτίμηση
-800 γρ. ζάχαρη
-1 φλιτάνι του τσαγιού νερό
-τον χυμό από 1,5 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια, τα πλένουμε και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τα βάζουμε με τον χυμό από ένα λεμόνι σε μία λεκάνη με νερό να σκεπάζονται και τα αφήνουμε για 4 ώρες.

Τα σουρώνουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα που θα τα βράσουμε στρώσεις εναλλάξ με την ζάχαρη. Τα βάζουμε να πάρουν μια βράση ρίχνουμε και το νερό και μετράμε 5 λεπτά.

Τα αφήνουμε έτσι για 8 ώρες και μετά σε σιγανή φωτιά από την ώρα που θα πάρουν βράση μετράμε 10-15 λεπτά, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και τα τελευταία 5 λεπτά βάζουμε και τον χυμό από μισό λεμόνι.

Το αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα μέσα στο ψυγείο.

Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αγαπημένο γλυκό του κουταλιού κολοκύθα – Με λαμπερό χρώμα και σούπερ τραγανό.

Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΛΟ

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε σε ότι κομμάτια θέλουμε.

Τοποθετούμε σε μία λεκάνη νερό και 1 ποτήρι ασβέστη, το ανακατεύουμε καλά! Τρυπάμε με πηρούνι το κάθε κομματάκι και το ρίχνουμε στον ασβέστη.

Αφήνουμε μέσα όσο είναι δηλαδή 1 κιλό για 1 ώρα, 2 κιλά για 2 ώρες κ.ο.κ

Στη συνέχεια τοποθετούμε σε λεκάνη κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα 2 κτσ. ξυνό! Ξεπλένουμε τα κομμάτια από τον ασβέστη και τα ρίχνουμε στο νερό με το ξυνό.

Τα αφήνουμε για 2 ώρες! Στη συνέχεια τοποθετούμε στην κατσαρόλα 1,5 κιλό ζάχαρη με 3 ποτήρια νερό.

Το βράζουμε 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το 1 κιλό κολοκύθι! Βράζουμε 5 λεπτά.

Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε ξεσκέπαστο όλη νύχτα.

Την επομένη το δένουμε και στο τελευταίο 5λεπτο ρίχνουμε 2 βανίλιες, αμπαρόριζα και χυμό λεμονιού.

Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 ώρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές5 ώρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές6 ώρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές8 ώρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές10 ώρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές12 ώρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές12 ώρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές14 ώρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές1 ημέρα ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές1 ημέρα ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές1 ημέρα ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές1 ημέρα ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές2 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές3 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μόνο αυτή φτιάχνουμε! Νόστιμο και τραγανό το ζυμάρι, όπως μας αρέσει!!

Συνταγές4 ημέρες ago

Σου λείπει η σούβλα και ένα ολόκληρο αρνί; Τότε φτιάξε αυτό το φαγητό για το Πάσχα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

Συνταγές4 ημέρες ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αύριο ανοίγουμε σουβλατζίδικο!! Πίτες με κιμά από κόκορα

Exit mobile version