Συνταγές
Γρήγορη, ιδιαίτερη, γλυκόξινη μαρμελάδα ακτινίδιο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Olha Pazyuk – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΚΙΑ
800γρ ώριμα ακτινίδια
450γρ ζάχαρη
Χυμό από μισο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καθαρίζουμε ακτινίδια κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 3-4 ώρες για να βγάλουν χυμο τους.
Βάζουμε στην φωτιά και βράζουμε μέχρι να πάρει βράση για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Μετά ξανά βράζουμε περίπου 35-40 λεπτά.
Στο τέλος ρίχνουμε λεμόνι και αφήνουμε να βράση αλλά 5 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Olha Pazyuk – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Μαρμελάδα από βανίλιες
Υλικά
1 κιλό βανίλιες ώριμες
800γρ. ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις βανίλιες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε στρώσεις από βανίλιες εναλλάξ με τη ζάχαρη. Αφήνουμε την κατσαρόλα για 3 ώρες και στη συνέχεια τη βάζουμε στη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και βράζουμε για 10 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι βανίλιες και να δέσει η μαρμελάδα. Δοκιμάζουμε αν η μαρμελάδα μας έχει πήξει σε ένα κρύο και στεγνό πιατάκι.
Αν η μαρμελάδα δεν τρέχει όταν γυρίζουμε το πιατάκι στο πλάι, τότε την αποσύρουμε από τη φωτιά. Αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα τα οποία φυλάσσουμε στο ψυγείο.
neadiatrofis.gr