Συνταγές
ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ – Φανταστικό γλυκάκι με εξαιρετικό χρώμα!!
Η συνταγή είναι από Dafni Daliani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρπούζι, 400 γρ. ζάχαρη, χυμό από 1 λεμόνι, 1 κτσ. ροδόνερο και αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια.
Ρίχνουμε τον χυμό ενός λεμονιού ανακατεύουμε να πάει παντού (το λεμόνι το κρατάει τραγανό) και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα μεταφέρουμε το μίγμα σε κατσαρόλα και το βράζουμε ξεσκέπαστο για μισή ώρα. Ξαφρίζουμε όσο μπορούμε, (για να μην χυθεί έξω ο αφρός βάζουμε διαγώνια της κατσαρόλας μια ξύλινη κουτάλα).
Την άλλη μέρα ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό, τέλος ρίχνουμε το ροδόνερο και τα αμυγδαλάκια. (Η ώρα είναι σχετική για το δέσιμο, ανάλογα πόσο νερό έχει βγάλει το καρπούζι).
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Συνοδεύει πολύ ωραία παγωτό και γιαούρτι.
Η συνταγή είναι από Dafni Daliani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Υπέροχο μυρωδάτο γλυκό του κουταλιού πορτοκαλόφλουδα.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Ενα από τα ωραιότερα και γευστικότερα γλυκά κουταλιού!
Πολύ εύκολο στη παρασκευή του, κρατάει πολύ καιρό και, αν παραβραστεί γίνεται ωραιότατη μαρμελάδα.
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάμε τις φλούδες από χοντροφλούδα πορτοκάλια, (1 κιλο), τις κόβουμε λωριδίτσες και τις βράζουμε 2- 3 λεπτά να ξεπικρίσουν( εμένα μου αρέσει να πικρίζουν λίγο).
Βράζουμε στην κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη με 2,5 ποτήρια νερό.
Ρίχνουμε τις φλούδες και 1 βανίλια, και βράζουμε 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και την άλλη μέρα δένουμε το γλυκό μας.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.