Connect with us

Συνταγές

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα με τον πιο εύκολο τρόπο και γρήγορα

Published

on

333175041 1273222486563428 5405559379739218591 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικα
Για το Σιρόπι

600 ml νερό
400 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες

Για τη Πίτα
5 αβγά
200 γρ ζάχαρη
200 ml ηλιέλαιο
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
500 γρ φύλλα κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε το σιρόπι με τις βανίλιες.

Συνεχίζουμε με τη γέμιση της πατσαβουρόπιτας. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Κατόπιν, προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε στην πορεία το μπέικιν και τις βανίλιες.

Έπειτα, λαδώνουμε ταψί 40 εκατοστών και βάζουμε τσαλακωτά τα μισά φύλλα. Τα λαδώνουμε και απλώνουμε το μισό μείγμα.
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τσαλακωτά φύλλα και τα λαδώνουμε επίσης.

Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο η πίτα μας είναι καυτή την σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

Τέλος, σερβίρουμε μετά από 3 ώρες.

Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μακεδονική πατσαβουρόπιτα με τυρί

ΥΛΙΚΑ:
1.600 γρ. τυρί φέτα
2.Ενα πακέτο χωριάτικο φύλλο
3.150γρ lurpak η βιτάμ
4. 6 αυγά
5. Ενα λίτρο γάλα
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Βουτυρώνουμε ένα ταψί
2.Τρίβουμε το τυρί σε ένα μπολ σε κομματάκια

3. Απλώνουμε ένα φύλλο στο τραπέζι μας και ρίχνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια τυρί.
4. Στη συνέχεια πιάνουμε το φύλλο με τα δάχτυλα από τις άκρες και σιγά σιγά το σουρώνουμε μέχρι να μαζευτεί και το τοποθετούμε στην άκρη στο ταψί.

5.Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
6.Έπειτα χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι,  και το περιχύνουμε από πάνω να πάει παντού.

7.Τέλος λιώνουμε το βούτυρο που έχει περισσέψει σε ένα μπρίκι και περιχύνουμε και με αυτό.

8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς στον αέρα, ( σκεπάζοντας με αντικολλητικό χαρτί )για περίπου 1 ώρα.

Καλή όρεξη!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές6 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές8 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές10 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές12 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές14 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές16 ώρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές1 ημέρα ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές2 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές2 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές3 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές4 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Exit mobile version