Συνταγές
Ακολουθήστε τα βήματα για την πιο οικονομική και τόσο αφράτη γλυκιά πατσαβουρόπιτα
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 5 αυγά
• 1 κούπα ελαιόλαδο
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κούπα γιαούρτι
• 1 κτγ. κανέλα
• 1/2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σιρόπι
• 2½ κούπες νερό
• 2½ κούπες ζάχαρη
• 2-3 καρφάκια γαρίφαλο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας τα υλικά να βράσουν για 8 λεπτά, και το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 30 εκ. τσαλακώνοντάς το σαν φυσαρμόνικα, ώστε να χωρέσει ολόκληρο. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντάς τα το ένα μετά το άλλο στο ταψί, σε μία σειρά και όχι το ένα πάνω στο άλλο.
Έτσι θα καλύψουμε όλο το ταψί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Μόλις χυλώσει το μείγμα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ένα- ένα, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα τσαλακωμένα φύλλα.
Ψήνουμε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια, χωρίς να τα κόψουμε μέχρι κάτω, και αφήνουμε να σταθεί για 4-5 λεπτά. Έπειτα το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει.
Μόλις κρυώσει καλά χτυπάω και 2 φακελάκια garni και στολίζω.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.