Πιτες
Εύκολη και αρωματική γλυκιά πατσαβουρόπιτα – Η καλύτερη που έχουμε φάει!
Τελεια ειναι η γλυκια πατσαβουρόπιτα, γινεται ευκολα και γρηγορα και το αποτέλεσμα μια νοστιμιά που πρέπει να την φτιαξεις οπωσδηποτε.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-1 πακέτο φύλλα κρούστας
για την κρέμα
-4 αυγά
-7 κουταλιές ζάχαρη
-1 λίτρο γάλα
-7 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-2 βανίλιες
-ξύσμα από 1 λεμόνι
για πασπάλισμα
-ζάχαρι άχνη
-κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε λαδώνοντας ένα στρογγυλό ταψί 32 εκατοστών.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, τα λαδώνουμε, τα τσαλακώνουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί κυκλικά ξεκινώντας από το κέντρο.
Αφού γεμίσει το ταψί με τα φύλλα, τα λαδώνουμε καλά.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στις αντιστάσεις και στους 200 βαθμούς έως ότου τα φύλλα να πάρουν χρώμα.
Προχωράμε στην παρασκευή της κρέμας. Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρι.
Συνεχίζουμε με το γάλα, το αλεύρι και τις βανίλιες.
Τέλος, αρωματίζουμε με το ξύσμα του λεμονιού.
Αφού βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, αδειάζουμε ομοιόμορφα το μίγμα της κρέμας.
Βάζουμε το ταψί ξανά στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη και κανέλα.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν την πιο λαχταριστή “πατσαβουρόπιτα “ ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics