Συνταγές
Όταν λαχταράς μια κριτσανιστή τυρόπιτα.. φτιάχνεις τυρόπιτα Ρουμελιώτικη
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. φέτα, 150 γρ. κασέρι τριμμένο, πιπεράκι, 5 αυγά, 1 ποτήρι γάλα, ελαιόλαδο μαζί με ηλιέλαιο για τα φύλλα, 1 πακέτο φύλλο γοχ., 1/2 σόδα αναψυκτικό για να κάνει το χρατς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με το λάδι πολύ καλά το ταψί για να κάνει χρώμα η πίτα. Ρίχνουμε μετά τη σόδα στα λάδια και αλείφουμε 4 φύλλα, κάθε φύλλο. Εχουμε τρίψει τη φέτα, μαζί το κασέρι και πιπεράκι.
Βάζουμε φύλλο ρίχνω μίγμα, άλλο φύλλο, μίγμα και επάνω 4 λαδωμένα με τη σόδα πάλι .
Χτυπάω τα αυγά και ρίχνω το γάλα.
Χαράσουμε τη πίτα, ρίχνω το μίγμα γάλακτος -αυγών και την αφήνω μισή ώρα .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα .
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πολύ ωραία τυρόπιτα – αφράτη και γευστική πατσαβουρόπιτα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
-1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
-500ml. γάλα
-4 αυγά
-400 γρ. φέτα
-200 γρ. κίτρινα τυριά
-λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα φύλλα και αφήνουμε ανοιχτά να ξεραθούν, αν δεν έχουμε χρόνο τα βάζουμε σε ταψί στο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα να ξεραθούν. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα φύλλα σε κομμάτια όχι πολύ μικρά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύουμε, έπειτα το γάλα, τη φέτα τριμμένη, τα τυριά τριμμένα, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα φύλλα αφήνουμε 5 λεπτά και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι 30Χ22εκ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα ή αντιστάσεις για 40-50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”