Συνταγές
Απίθανη σπανακόπιτα με 6 φύλλα στον πλάστη!
Η Συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα φύλλα :
3κουπες τσαγιού αλεύρι, αλάτι, μιάμιση κούπα τσαγιού χλιαρό νερό, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι. Για το αλλειμα του ταψιού και των φύλλων 1κουπα τσαγιού λάδι
Γέμιση :
500 γρ σπανάκι χοντρό κομμένο, 2πρασα ψιλοκομμένα, 1ξερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μισό ματσάκι μαιδανο ψιλοκομμένο, μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, με αλάτι τα πατάμε όλα για να φύγουν τα πιο πολλά υγρά και τα στιβουμε
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι 3 φύλλα λαδωμένο το καθένα από κάτω στη μέση η γέμιση και σκεπάζω με τα υπόλοιπα 3 φύλλα λαδώνουμε καιαπό πάνω το τελευταίο φύλλο, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς
Την παρακολουθούμε στο ψήσιμο και όταν πάρει χρώμα τη σκεπάζουμε με αλουμινοχαρτο
Σβήνουμε το φούρνο ένα τέταρτο νωρίτερα γιατί καίει ακόμα
Η Συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις πιταράκια νησιώτικα !!!
ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ !!
Υλικά για 20 πιταράκια… εύκολα και πεντανόστιμα !!
1 Κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
300 γρ τυρί φέτα τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ,εγώ βάζω Ηπείρου
1 κουτ του γλυκού αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνι.
Εκτέλεση
Ανακατεύεται το τυρί με το κρεμμύδια και τον δυόσμο
Ανακατεύεται το αλεύρι με το λάδι το αλάτι το χλιαρό νερό
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός πιάτου η μπολ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
Μοιράζουμε την γέμιση στα φύλλα και κλείνουμε τα πιταράκια πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να κάνει η ζύμη φουσκάλες..!!
Τα σακουμπάμε σε χαρτι κουζίνας για λίγο και μετά στην πιατέλα!