Connect with us

Γλυκα

Tο μωσαϊκό της μαμάς… αλλιώς!

Published

on

white and dark chocolate fridge cake03

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από kouzinista.gr

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
120g λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
75g Βιτάμ με βούτυρο (πλάκα, όχι soft), κομμένο
σε κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
¼ κούπας ζάχαρη άχνη (30g)
⅓ κούπας κρέμα γάλακτος (80ml)
120g μπισκότα (Μιράντα ή πτι-μπερ), σπασμένα
σε μικρά κομμάτια

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200g κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
150g Βιτάμ με βούτυρο (πλάκα, όχι soft), κομμένο
σε κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας ζάχαρη άχνη (95g)
2 κ.σ. κακάο (15g)
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (30ml)
200g μπισκότα (Μιράντα ή πτι-μπερ), σπασμέν
σε μικρά κομμάτια

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ (προαιρετικά):
50g λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος (15ml)
½ κ.γλ. κακάο (για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη γέμιση. Σε ένα μικρό μπολ, κατάλληλο για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων, βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στο 50% της ισχύος του φούρνου και ανακατεύουμε.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλο και μικρότερο χρόνο, ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. (Εναλλακτικά, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Τοποθετούμε, δηλαδή, τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσέχοντας να μην πέσουν σταγόνες νερού στη σοκολάτα.) Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε τη λιωμένη, λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βάζουμε το μπολ για μισή ώρα στην κατάψυξη, μέχρι να σφίξει ελαφρά το μείγμα, ώστε να πλάθεται.

Αφού παγώσει, κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζουμε το μείγμα κατά μήκος στο κέντρο της λαδόκολλας και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό, με μήκος 30cm και διάμετρο περίπου 4,5cm. Στρίβουμε τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα και βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη, μέχρι να σκληρύνει.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε με το μείγμα της μαύρης σοκολάτας. Με τον ίδιο τρόπο, όπως παραπάνω, λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και χτυπάμε καλά με το σύρμα ή το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε.

Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη, γιατί θα σκληρύνει πολύ), μέχρι να σφίξει ελαφρά το μείγμα, περίπου 20 λεπτά.

Μετά που θα σφίξει, τοποθετούμε το μείγμα ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλας. Με τη βοήθεια του πλάστη, πιέζοντας και ρολάροντας, του δίνουμε ορθογώνιο σχήμα, με διαστάσεις 20x30cm. (Δεν το βάζουμε ξανά στο ψυγείο, για να μπορεί να τυλιχτεί χωρίς να σπάσει). Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα, ξετυλίγουμε και τοποθετούμε στο κέντρο το παγωμένο ρολό της λευκής σοκολάτας.

Σηκώνοντας τα δυο άκρα μαζί με τη λαδόκολλα, τα φέρνουμε πάνω από τη λευκή γέμιση και πιέζουμε να ενωθούν, κλείνοντας στο κέντρο τη γέμιση, ώστε να σχηματιστεί ένα μεγαλύτερο ρολό. Τυλίγουμε τον κορμό με λαδόκολλα και ρολάρουμε με μικρές κινήσεις μπρος πίσω για να πάρει καλύτερο σχήμα και να σφίξει. Τον βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει καλά, ιδανικά όλο το βράδυ.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε τον κορμό και τον μεταφέρουμε σε πιατέλα. Kόβουμε τις άκρες για να τον ισιώσουμε. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Περιχύνουμε τον κορμό με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με κακάο. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Τρώγεται ακόμη καλύτερα όταν δεν είναι πολύ παγωμένος.

Σημειώσεις
• Δεν αφήνουμε το σκούρο μείγμα για πολλή ώρα στο ψυγείο γιατί θέλουμε να παραμείνει εύπλαστο. Αν σκληρύνει πολύ, το αφήνουμε λίγη ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να μαλακώσει. Αντίθετα, το λευκό μείγμα είναι πιο ρευστό και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να παγώσει, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να το βάλουμε στην κατάψυξη.

Μπες στο kouzinista.gr για περισσότερες νόστιμες Συνταγές!
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές1 ώρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές3 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές5 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές7 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές9 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές9 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές9 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές11 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version