Connect with us

Συνταγές

Cupcakes λεμονιού με κρέμα λεμόνι και cream cheese frosting

Published

on

323448960 890820435431356 8952692312296824990 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Εκτέλεση είναι από Chrysanthig Angeli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ για 9 μεγάλα cupcakes ή 12 μικρότερα
120γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ ζάχαρη
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
120 ml ξινόγαλο (μπορούμε να το φτιάξουμε, αν δεν έχουμε, το αντικαθιστούμε με κανονικό πλήρες γάλα στο οποίο ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά τουλάχιστον)
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από λεμόνι (αν θέλετε πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε και άλλο ένα)
1 κουτάλι της σούπας ξύσμα λεμονιού (προσοχή το λεμόνι σας να είναι ακέρωτο)

ΥΛΙΚΑ για την κρέμα λεμονιού
180γρ ζάχαρη
2 κουτάλια της σούπας κορνφλάουρ
Μια πρέζα αλάτι
200 ml νερό
2 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
50 ml χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

ΥΛΙΚΑ για το lemon cream cheese frosting (η ποσότητα του frosting είναι αρκετή για 9 cupcakes. Αν φτιάξετε 12 μικρότερα, στο τέλος της συνταγής σας γράφω την ποσότητα των υλικών που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε λίγο περισσότερο frosting)
85γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αρκετά μαλακό)
140γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
200γρ τυρί κρέμα, τύπου Φιλαδέλφεια, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού ή λικέρ λεμονιού
1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα λεμονιού

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το κορνφλάουρ και το νερό.
Σε ένα άλλο μπολ έχουμε χτυπήσει ελαφρά τους κρόκους αυγού με το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε σε αυτό το μείγμα λίγο από το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία στα αυγά σιγά -σιγά έτσι ώστε να μην ψηθούν όταν τα ρίξουμε στο κατσαρολάκι για να φτιάξουμε την κρέμα.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.

Αφού πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά για να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα άλλο σκεύος και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν έρθει η ώρα να την χρησιμοποιήσουμε την ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Για τα cupcakes
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και τοποθετούμε τις ειδικές χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μαφινς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας και να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το ένα αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί στο μείγμα και στη συνέχεια ρίχνουμε και το άλλο συνεχίζοντας καλά το ανακάτεμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι με το ξινόγαλο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί όλα τα υλικά.
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3 και ψήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Μπήγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο από κάποια κεκάκια και αν βγαίνει καθαρή τότε τα κέικ είναι έτοιμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο στο ταψί. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το ταψί και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Αφού κρυώσουν, παίρνουμε ένα μαχαιράκι ή το ειδικό εργαλείο που αφαιρούμε τα κουκούτσια από το μήλο και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο από κάθε κέικ.
Γεμίζουμε το εσωτερικό του κέικ με την κρέμα λεμονιού και απλώνουμε και πολύ λίγη κρέμα στην επιφάνεια αν θέλουμε.

Ετοιμάζουμε το cream cheese frosting
Όσο περιμένουμε να κρυώσουν τα κεκάκια μας ετοιμάζουμε το frosting.
Χτυπάμε πολύ καλά βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Προσθέτουμε την κρέμα τυριού, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 με 3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ωραία βελούδινη κρέμα. Δεν χτυπάμε πολύ ώρα γιατί θα κόψει η κρέμα.
Βάζουμε για λίγο την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να γεμίσουμε τα κέικ με την κρέμα λεμονιού και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής γαρνίρουμε τα cupcakes.
Αφήνουμε για λίγο τα capcakes στο ψυγείο για να σταθεί το frosting πριν τα σερβίρουμε.
Τα capcakes διατηρούνται στο ψυγείο για 2 μέρες τουλάχιστον.

Η συνταγή είναι από την σελίδα “Let’s treat ourselves”
Η Εκτέλεση είναι από Chrysanthig Angeli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές4 ώρες ago

Παραδοσιακό σαρμάς από την Θράκη με κατσικίσια συκωταριά.

Συνταγές6 ώρες ago

Μια εύκολη συνταγή για το γλυκό banoffee (μπανόφι) με μερέντα

Συνταγές8 ώρες ago

Αφράτα τσουρεκάκια που έχουν μπισκοτένια υφή – Πολύ απολαυστικά

Συνταγές10 ώρες ago

Μελιτζάνες νηστίσιμες με βάση σάλτσας σπιτικής πάπρικας στο φούρνο χωρίς καθόλου κόπο

Συνταγές12 ώρες ago

Η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε λαχταριστή νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές14 ώρες ago

Καλοκέραστο να’ ναι! Γιαουρτογλυκό ψυγείου εύκολο και δροσερό

Συνταγές1 ημέρα ago

Φτιάχτε την καλύτερη συνταγή για κουλουράκια – είναι μαλακά μέσα, γίνονται εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές1 ημέρα ago

Ρυζόγαλο – το αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες που γίνεται ανάρπαστο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πεντανόστιμο μπακαλιάρος πλακί με πατάτες – επειδή η παράδοση το θέλει!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολο σάμαλι και νηστίσιμο με άρωμα μαστίχας!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολα παραδοσιακά μελιτίνια Σαντορίνης κατευθείας από τις Κυκλάδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο χωρίς λάδι – χορτοφαγικά και θρεπτικά

Συνταγές2 ημέρες ago

Στριφτή τυρόπιτα κιχί από την Βόρεια Ελλάδα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα παιδιά θα το αγαπήσουν! Εύκολο και Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μία τέλεια κρέμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Σπιτικές λεμονάδες από φρέσκο χυμό λεμόνι – καλή σας απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο απολαυστικό γλυκό – ένα ανάλαφρο ρεβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Παραδοσιακά και ελληνικά – ντολμαδάκια στη γάστρα με φρέσκα μυρωδικά, ρύζι και πλιγούρι

Συνταγές2 ημέρες ago

Τόσο εύκολο! Ελάτε να φτιάξουμε μια ταπεινή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Από τις ζύμες που δεν αλλάζω με τίποτα! Γίνεται πάρα πολύ τραγανή

Συνταγές3 ημέρες ago

Φοβερά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος

Συνταγές3 ημέρες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι

Γλυκα3 ημέρες ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

Συνταγές3 ημέρες ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

Συνταγές4 ημέρες ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές4 ημέρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές4 ημέρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Exit mobile version