Συνταγές
Έχω κάνει ήδη δύο δόσεις και πάω για την τρίτη. Τα φετινά κουλουράκια μου για το Πάσχα.
Έλα να φτιάξουμε και φέτος τα πιο νόστιμα, τραγανά κουλουράκια για αυτό το Πάσχα. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και έχει ποσοστό επιτυχίας 100%! Μην αμελήσεις να τα δοκιμάσεις…
Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
100 ml. ελαιόλαδο
150 ml. γάλα
2 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Μαστίχα
1 κουταλάκι μαχλέπι
1/2 κουταλάκι κακουλέ
2 βανίλιες
700 γρ. αλεύρι γοχ.
1 μπέικιν
Εκτέλεση
Ξεκινάμε διαλύοντας την ζάχαρη στο λάδι.
Προσθέτουμε στην πορεία το γάλα, τα αυγά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε κατόπιν το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια είναι έτοιμη.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαστούνια και δίνουμε σχήμα από “S”.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα περνάμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμα και για φέτος τα πασχαλινά κουλουράκια μας! Και του χρόνου!
Μόλις τα δοκιμάσεις, πες μου αν σου άρεσαν και αν θα άλλαζες κάτι!