Συνταγές
Υπέροχος συνδυασμός αυγουλάκια με κουλούρια θεσσαλονίκης
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα για τα κουλουρια:
200 ml χλιαρο νερο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 κ.σ.ελαιολαδο
Περιπου 400 με 450 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
Νερο+ζαχαρη και σουσαμι για την επικαλυψη
Εκτέλεση
Διαλυουμε την μαγια και την ζαχαρη στο χλιαρο νερο προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Ζυμωνουμε καλα η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη και δεν κολκα στα χερια Αφηνουμε να φουσκωσειΑφου ειναι ετοιμη κοβουμε ζυμη σε μεγεθος ενος πορτοκαλιου την κανουμε μια ωραια μπαλα.
Αφηνουμε τις μπαλες σκεπασνενες για 10 λεπτα.Μετα τις ανοιγουμε σε κορδονι και πιανουμε τις 2 ακρες και τις στριφογυρναμε και κλεινουμε σε κυκλο βουταμε στο ζαχαρονερο μετα στο σουσαμι και στο ταψι με λαδοκολλα.Αφηνουμε 10 λεπτα σκεπασμενα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 220 βαθμους για 15 λεπτα περιπου.
Αφηνουμε να κρυωσουν.Σε ενα τηγανι βαζουμε βουτηρο μολις ζεσταθει βαζουμε μεσα το κουλουρι σπαμε στο κεντρο 2 αυγα αφηνουμε να μαγειρευτουν και τα βγαζουμε με μια σπατουλα.Τα συνοδευουμε με μικρα λουκανικακια κοκτειλ η με οτι αγαπαμε.Εξαφανιστηκαν στο λεπτο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”