Συνταγές
Τσουρεκάκια σαν μπριος γεμιστά με μερέντα ή μαρμελάδα
Η Συνταγή είναι από κ. Λαμπρινη-Λινα Φαλια – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Πρωτότυπα τσουρεκάκια που ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
20 γρ.ξηρή μαγιά
200 γρ.ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
560 γρ.γάλα φρέσκο χλιαρό
120 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
2 αυγά
4 βανίλιες (παραλείψτε αν είναι για αλμυρή χρήση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου για ζύμωμα,ρίχνουμε τη ζάχαρη,βανίλιες,το γάλα,τη μαγιά τα αυγά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 και μισή ώρα.
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη κόβουμε κομματάκια ζύμης και ζυγίζουμε το κάθε ένα να είναι 70 γρ.
Τα πλάθουμε σε οτι σχήμα θελουμε μακρόστενο ή στρογγυλό και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα σε απόσταση 3 εκ.μεταξύ τους.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνω να φουσκώσουν πάλι για 30 λεπτά εως 1 ώρα.
Θα κολλήσουν μεταξύ τους,αλλά ξεκολλάνε πάλι αφού ψηθούν.
Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τα γεμίζουμε με σύριγγα ή με ένα κορνέ με μύτη, με μαρμελάδα ή πραλίνα.
Η Συνταγή είναι από κ. Λαμπρινη-Λινα Φαλια – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”