Συνταγές
Τραγανό και πεντανόστιμο παστέλι – ιδανική λύση για κάθε στιγμή της ημέρας.
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,1/2 κούπα του Νες καφέ σουσάμι
1/2 κούπα αμύγδαλα, με φλούδα και χωρίς φλούδα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το σουσάμι και μετά τα αμύγδαλα, τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στο τηγάνι την ζάχαρη να λιώσει και το μέλι.
Ρίχνουμε το σουσάμι και τα αμύγδαλα, τα οποία τα έχω σπάσει λίγο στο μούλτι, τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο, ρίχνουμε το παστέλι και από πάνω βάζουμε πάλι αντικολλητικό χαρτί και το ανοίγουμε με τον πλάστη όσο θέλουμε λεπτό.
Το κόβουμε αμέσως πριν κρυώσει και σκληρύνει, το διατηρούμε σε γυάλινο τάπερ, (αν προλάβει να μείνει χαχα!!).
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Φανταστικα κουλουράκια – πεντανόστιμα και καλοφτιαγμένα και σίγουρα τραγανά!!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. λάδι μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο
300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και ένα λεμόνι
2 στικ βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα που την λιώνω στο χυμό πορτοκαλιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και 50 γρ. περίπου ανάλογα το αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρέπει ή ζύμη νά είναι μαλακή ίσα που να μην κολλάει στα χέρια.
Λίγο σουσάμι για από πάνω προαιρετικά.
Ψήνω στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.