Συνταγές
Καιρός να δοκιμάσεις το δικό σου παστέλι με σύκο!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Τέμενη αγαπημένη.”.
ΥΛΙΚΑ
900γρ.σαρκα σύκου 300 ζάχαρη 300 καρύδια ξύσμα λεμονιού και 2 κ. σ. χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ξεγλουδιζουμε τα σύκα και τα περνάμε στο μουλτι. Να γίνουν πολτός. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Το βάζουμε σέ μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και μετά χαμηλώνουμε την εστία στο ελάχιστο. Και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν δούμε ότι δένει προσθέτουμε τον ξηρό καρπό.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε άνοιγμα στην κατσαρόλα (να κάνουμε μια γραμμή με την κουτάλα και να μην ενώσει ο πολτός.) Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και εκεί πασπαλίζουμε με σουσάμι αδειάζουμε το μίγμα. Το στρώνουμε με το πίσω μέρος από ένα κουτάλι. Το σκεπάζουμε με τούλι και το αφήνουμε στον ήλιο περισσότερο από 2-3 μέρες. Το βράδυ το βάζουμε μέσα.
Το αφήνουμε τόσο που να στεγνώσει και να στέκεται. Όταν σταθεροποιηθει το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε και από αυτή την Πλευρά σουσάμι. Όταν έχει στεγνώσει εντελώς το κόβουμε κομματάκια και το απολαυμβανουμε. Εγώ έκανα την μισή δόση.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Τέμενη αγαπημένη.”.