Συνταγές
Το τέλειο στιφάδο μοσχαράκι, πλούσιο σε μπαχαρικά, με γλυκά κρεμμυδάκια
Φτιάχνουμε σήμερα ένα Κυριακάτικο φαγητό που πολύ αγαπάμε. Στιφάδο μοσχαράκι λοιπόν με κρεμμυδάκια! Σκέτο γλύκισμα!
Υλικά
-ελαιόλαδο
-1 κιλό μοσχαράκι
-300 ml. κόκκινο κρασί
-400 ml. σάλτσα ντομάτας
-1 ξυλάκι κανέλα
-5-6 κόκκους μπαχάρι
-2 φύλλα δάφνης
-1 φλούδα πορτοκαλιού
-νερό
-800 γρ. κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
Αρχικά, κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σάλτσα, την κανέλα, το μπαχάρι, την δάφνη, την φλούδα πορτοκαλιού και σκεπάζουμε με νερό. Κατόπιν, μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Παράλληλα σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Όταν είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο κρέας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τέλος, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Έτοιμο το στιφάδο μοσχαράκι μας! Είναι τόσο νόστιμο που θα το κάνεις πολλές φορές!
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!