Connect with us

Γλυκα

Τούρτα καραμέλα

Published

on

keik karamelas 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά:

1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/4 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για κέικ
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
180γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια , και σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
Για την καραμέλα:
2 κονσέρβες γάλα εβαπορέ πλήρες (2Χ410γρ)

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 180oC . Βουτυρώνουμε τρία ρηχά στρογγυλά ταψιά των 8 – ιντσών κατάλληλα για κέικ. Πάνω στο βούτυρο τοποθετούμε χαρτί φούρνου το οποίο πάλι βουτυρώνουμε και μετά πασπαλίζουμε με αλεύρι. Προσέχουμε να καλύψουμε τόσο τον πάτο όσο και τα τοιχώματα με αλεύρι και πετάμε όσο περισσεύσει.
Σε ένα μπολ , ανακατεύουμε να ενωθούν 1/4 φλιτζανιού γάλα με τα ασπράδια των αυγών και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι με τη ζάχαρη , το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα (3/4 φλιτζανιού). Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μετά δυναμώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο για 1 λεπτό μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε σε τρείς δόσεις και το μείγμα με τα ασπράδια που ετοιμάσαμε και αφήνουμε το μίξερ να δουλεύει μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα άλλο καθαρό μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σταθεροποιηθεί και να είναι απαλή. Προσθέτουμε το ένα τρίτο από την σαντιγί αυτή στο μπολ με την ζύμη που ετοιμάσαμε και με μία σπάτουλα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις για μην μας ξεφουσκώσει. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και συνεχίζουμε τα ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Διαιρούμε το μείγμα στα τρία ταψιά που ετοιμάσαμε από προηγουμένως και με μία σπάτουλα απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, ελέγχουμε με ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού και αν βγαίνει καθαρό τότε αφαιρούμε από το φούρνο. Αφήνουμε το κέικ να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 15-20 λεπτά και ξεφορμάρουμε αφαιρώντας το χαρτί φούρνου. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για την καραμέλα: Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βυθίζουμε πλαγιαστά μέσα τις κονσέρβες σφραγισμένες. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν οι κονσέρβες για περίπου δυόμιση (2 1/2) ώρες. Στην διαδικασία αυτή πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αφού αν εξατμιστεί όλο το νερό από την κατσαρόλα υπάρχει κίνδυνος οι κονσέρβες να εκραγούν. Για αυτό πρέπει να κάθε λίγη ώρα να προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό. Αφού περάσει ο αναγκαίος χρόνος βρασίματος βγάζουμε τις κονσέρβες από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Μην προσπαθήσετε να τις ανοίξετε όσο είναι ζεστές διότι υπάρχει κίνδυνος να εκραγούν μέσα στα χέρια σας. Αφού κρυώσουν εντελώς οι κονσέρβες τις ανοίγουμε και με ένα κουτάλι βγάζουμε την καραμέλα από μέσα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Κτυπάμε την καραμέλα με ένα σύρμα να μαλακώσει και να μην υπάρχουν κομματάκια μέσα. Αν η καραμέλα σας είναι πολύ πηκτή προσθέστε 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος και κτυπήστε στο μίξερ για 8-10 λεπτά.
Για να ετοιμάσουμε την τούρτα μας βάζουμε το πρώτο από τα τρία κομμάτια κέικ που ετοιμάσαμε μέσα σε μία πιατέλα. Απλώνουμε με μία σπάτουλα αρκετή καραμέλα και φροντίζουμε να καλύψουμε όλα τα σημεία. Σκεπάζουμε την καραμέλα με το δεύτερο κομμάτι κέικ και επαναλαμβάνουμε όπως και προηγουμένως με την καραμέλα. Κλείνουμε με το τρίτο κέικ και απλώνουμε όλη την υπόλοιπη καραμέλα επάνω στην τούρτα αφήνοντας την να τρέξει και στα πλευρά.
Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν την σερβίρουμε. Απολαύστε!

xs-recipes

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές13 λεπτά ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές2 ώρες ago

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι

Γλυκα4 ώρες ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

Συνταγές4 ώρες ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

Συνταγές5 ώρες ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Συνταγές7 ώρες ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

Συνταγές9 ώρες ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές23 ώρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές23 ώρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές1 ημέρα ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές1 ημέρα ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές2 ημέρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα2 ημέρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές3 ημέρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές3 ημέρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές3 ημέρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Exit mobile version