Ξεχωριστα
Σπιτικό τουρσί – γεμιστές πιπεριές και ντομάτες
Αυτό είναι από τα ωραιότερα ορεκτικά – Πραγματικά είναι υπέροχο σπιτικό τουρσί
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
3 λίτρα νερό
4 κουταλιές αλάτι
1 λίτρο ξίδι
μπαχαρικά
λάχανο
φύλλα δάφνης
κύμινο
καρότο
σέλινο
πράσινες πιπεριές
κόκκινες πιπεριές
πράσινες ντομάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το νερό, το ξύδι, το αλάτι, μπαχαρικά, κύμινο, φύλλο δάφνης, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το λάχανο και το τρίβουμε στο μαντολίνο, συνεχίζουμε με το καρότο. Ψιλοκόβουμε το σέλινο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπωλ και φτιάχνουμε έτσι την άλμη. Με αυτό το μίγμα, γεμίζουμε πράσινες ή κόκκινες πιπεριές, τις οποίες τοποθετούμε μέσα στο βάζο. Ενδιάμεσα βάζουμε φύλλα σέλινο.
Γεμίζουμε το μπωλ με την άλμη και καλύπτουμε το πάνω μέρος του βάζου με φύλλα σέλινο. Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο. Αποθηκεύουμε το βάζο σε δροσερό και σκιερό μέρος για ένα μήνα πριν τα καταναλώσουμε.
Κόβουμε μέχρι σχεδόν τη μέση σταυρωτά τις πράσινες ντομάτες. Τις βάζουμε στο βάζο, προσθέτουμε φύλλο σέλινο, και γεμίζουμε με την άλμη. Σκεπάζουμε με φύλλα από σέλινο και κλείνουμε καλά το καπάκι. Αποθηκεύουμε το βάζο σε δροσερό και σκιερό μέρος για 2 μήνες πριν τα καταναλώσουμε.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
To “Σπιτικό τουρσί “ είναι έτοιμo!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics