Συνταγές
Σαρδέλα ψητή στο ταψί
Συνταγή για γαύρο ή σαρδέλα – Επιλέγουμε ψιλά ψαράκια
Η συνταγή είναι από Antonis Velivasakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Περνάμε από γκριλιέρα στην φωτιά, αφού τις έχουμε λαδώσει πολύ ελαφρά 5 πατάτες και 5 κολοκύθια σε φέτες, βάζουμε σε πιατέλες, αλατίζουμε και τρίβουμε ξερό θυμάρι.
-Κόβουμε σε φέτες λεπτές δύο- τρία μεγάλα κρεμμύδια.
-Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε, στεγνώνουμε 1 κιλό γαύρο.
Ταψί
Ελαιόλαδο 2-3 γύρους.
Σάλτσα ντομάτας δική μου.
Απλώνουμε τα κρεμμύδια.
1η στρώση πατάτες.
2η στρώση, κόντρα, κολοκύθια για να καλύπτονται τα κενά.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Στον φούρνο, αέρα για 30′ σκεπασμένο, στους 200 βαθμούς.
Βγάζουμε ελέγχουμε το ψήσιμο της πατάτας.
Τοποθετούμε επάνω σε σειρές τον γαύρο και τον περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτας δική μου και μίγμα από μαϊντανό, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, σκόνη λεμονοθύμαρο, σκόνη κρεμμύδι.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10´ ακόμη.
Να καθήσει 10 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Antonis Velivasakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πολύ ωραία σοκολατάκια εύκολα και λαχταριστά – Φερέρο, τα λατρεύω.
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΨΗΜΕΝΑ
300 ΓΡ. ΜΕΡΕΝΤΑ
150 ΓΡ. ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ
340 ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χοντροκόβουμε τα φουντούκια, σπάζουμε τις γκοφρέτες και τα ανακατεύουμε με την μερέντα .
Βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα τριμμένο φουντούκι.
Τα βουτάμε ένα- ένα και μετά τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα .
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.