Connect with us

Συνταγές

Σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς σε αυτό το υπέροχο Εκμέκ Πολίτικο

Published

on

ekmek2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά

  • Για τη βάση κανταίφι:
  • 1/2 κιλό κανταίφι
  • 1 κούπα φρέσκο βούτυρο αγελάδος
  • χοντροθρυμματισμένα φυστίκια Αιγίνης
  • Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • φλούδα 1 λεμονιού + 2-3 σταγόνες λεμόνι
  • Για τη κρέμα:
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 4 κούπες γάλα
  • 2 βανίλιες
  • Για γαρνίρισμα: [*]
  • σαντιγί
  • φυστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

  1. Για τη βάση κανταίφι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε καλά ένα μέτριο ταψί [30Χ40 εκ. περίπου] . Ανοίγετε το κανταίφι, το “χτενίζετε”, το περιχύνετε καλά, παντού με το βούτυρο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Για το σιρόπι: Βάζετε σε κατσαρολίτσα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Υπολογίζετε να βράσει για 4-5 λ από τη στιγμή που θα έλθει σε σημείο βρασμού. Περιχύνετε το κρύο κανταίφι με το καυτό σιρόπι και πασπαλίζετε με θρυμματισμένα φυστίκια Αιγίνης. Το αφήνετε στην άκρη να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.
  3. Για τη κρέμα: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη κρέμα. Βάζετε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια. Προσθέτετε το μείγμα κρόκων-ζάχαρης και το αλεύρι σταδιακά “πασπαλιστό”, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να “δέσει” η κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις μισοκρυώσει τη στρώνετε πάνω από το σιροπιασμένο κανταίφι.
  5. Για το γαρνίρισμα: Καλύπτετε με ροζέτες καλά χτυπημένης σαντιγί την επιφάνεια του γλυκού και πασπαλίζετε με μπόλικο θρυμματισμένο στο multi φιστίκι Αιγίνης.

[*] Η ποσότητα της στρώσης σαντιγί και της ποσότητας φιστικιών ποικίλει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Πηγή

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές12 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές14 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές16 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές18 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές20 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές22 ώρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές3 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές4 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές5 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές5 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Exit mobile version